Logo

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 Unit 2: Cultural Diversity có đáp án

Tổng hợp bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 Unit 2: Cultural Diversity có đáp án, hỗ trợ các em rèn các kỹ năng như: Phonetics, Speaking, Vocabulary, Grammar, Reading, Writing.
5.0
2 lượt đánh giá

Trọn bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 2: Cultural Diversity có đáp án. Cung cấp tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho các em học sinh, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho các kì thi quan trọng sắp tới.

Bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 2: Cultural Diversity

Mời các bạn theo dõi chi tiết tại đây:

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 2: Phonetics and Speaking

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 1. 

A. partnership    

B. romantic    

C. actually    

D. attitude

Question 2. 

A. believe    

B. marriage    

C. response    

D. maintain

Question 3. 

A. summary    

B. different    

C. physical    

D. decision

Question 4. 

A. attractiveness    

B. traditional    

C. generation    

D. American

Question 5. 

A. certain    

B. couple    

C. decide    

D. equal

Question 6. 

A. maintain    

B. attitude    

C. determine    

D. develop    

Question 7. 

A. brilliant    

B. different    

C. secretary    

D. attractive

Question 8. 

A. generational    

B. interpersonal    

C. discrimination    

D. nationality

Question 9. 

A. studious    

B. unite    

C. mature    

D. involve

Question 10. 

A. frustrating    

B. charity    

C. impairment    

D. infectious

Đáp án:

1. B 2. B 3. D 4. C 5. C 6. B 7. D 8. C 9. A 10. B

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 2: Vocabulary and Grammar

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 1. I live in a/an ____ with my parents and my elder sister in the coastal area.

A. extended family    

B. nuclear family

C. extended house    

D. nuclear house

Question 2. One advantage of living in a/an ____ is to strengthen relationship between young children and adults.

A. nuclear family    

B. nuclear house

C. extended family    

D. extended house

Question 3. In my opinion, family members are responsible for ____.

A. the housework    

B. the chores

C. homework    

D. A and B

Question 4. My grandpa is the most conservative person in my family. He never ____ about way of life.

A. gives his opinion    

B. changes his mind

C. gives his view    

D. keeps in mind

Question 5. After graduating from university, I want to ____ my father's footsteps.

A. follow in    

B. succeed in

C. go after    

D. keep up

Question 6. In a nuclear family, both mother and father have responsibility for housekeeping and ____.

A. child care    

B. homework

C. childcare    

D. generation gap

Question 7. Four generations living in the same roof will have different ____ of lifestyle.

A. gaps    

B. rules    

C. manners    

D. viewpoints

Question 8. It is necessary that you ____ able to come with us.

A. are     

B. be    

C. being    

D. to be

Question 9. I suggest that Peter ____ the directions carefully before assembling the bicycle.

A. read    

B. reading    

C. reads    

D. to read

Question 10. We request that she ____ the window.

A. not open    

B. not to open    

C. not opening    

D. to not open

Question 11. The UK is considering the proposal that it ____ compensations for damages of the Indian embassy.

A. been paying    

B. is paying    

C. paid    

D. pay

Đáp án:

1. B 2. C 3. D 4. B 5. A 6. C 7. D 8. B 9. A 10. B 11. D

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 2: Reading

Read the following passage and then choose the best answer.

When people plan to marry, they expect to find in their partner not only a lover but a friend also. They find a person with whom they can share their opinions, their emotions, thoughts and fears. In marriage we are looking for a partner who will be able to understand our values, our likes and dislikes.

If a man and a woman are born and raised in the same country, most likely they are familiar with the same songs, movies, jokes, books and life in general. They basically have the same roots. In the case of a western man and foreign woman family everything is more complicated and requires much more patience and understanding from both spouses. On one hand each of the partners has an opportunity to learn a great deal about the other's country, culture, traditions and life styles which can be very interesting. On the other hand it can be very disappointing if there is the inability to understand your partner's excitements and frustrations. For example, you are watching the television and suddenly you see a famous actor or singer, or other type of an artist whose name you have grown up with. Maybe this artist was an idol for your parents and the music of this artist was often played in your house when you were a child. Unfortunately you realize that your wife is unable to understand your feelings because she has no idea who this artist is. Her eyes are absolutely empty because she has never even heard the song before. You feel rather disappointed! Remember that your wife has the same situation with you. You do not know her country's songs, her country's famous actors, her books. She has her own memories and in actuality, for her, everything is much more difficult than it is for you. At least, you live in your own country where everybody can understand you. She lives in completely strange surroundings, where she has nobody to share her feelings with, except you.

Do some research and learn about your wife's country, culture and lifestyles. Talk with her, ask her questions, get to know what songs she likes, what movies and books are of interest to her. The Internet will give you a great opportunity to find anything! Tell her about your country's culture, let her listen to the music that you like, rent a movie for her that left you with great impression. Let her understand you better through the things that you like. Patience and time will help you to fight cultural differences.

Question 1. A spouse should …………

A. let the partner to do everything alone

B. be not only a lover but also a friend

C. not share the feelings with the partner

D. not interfere with what the partner's likes and dislikes

Question 2. According to the passage, ………….

A. Spouses who have the same nationality need more patience and understanding in their marriage than those who are from different cultures.

B. Spouses who are from different cultures need more patience and understanding in their marriage than those who have the same roots.

C. Spouses who have the same roots go not share anything together.

D. Spouses who are from different cultures can never share anything together.

Question 3. If there is the inability to understand a spouse's excitements and frustrations the marriage, he or she may feel ………….

A. faithful    

B. hopeless    

C. disappointed    

D. happy

Question 4. The passage is ………….

A. critical    

B. convincing    

C. advisory    

D. apologetic

Question 5. To overcome cultural differences in marriage needs ………..

A. patience and time    

B. time and money

C. movies and music    

D. books and the Internet

Đáp án:

1. B 2. B 3. C 4. C 5. A

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 2: Writing

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to each of the following questions.

Question 1. Nobody in the class is as tall as Mike.

A. Everybody in the class is taller than Mike.

B. Somebody in the class may be shorter than Mike.

C. Mike is the tallest student in the class.

D. Mike may be taller than most students in the class.

Question 2. I haven't got enough money to buy a new car.

A. I need more money to buy a new car.

B. I don't want to spend more money on a new car.

C. A new car is not something I really need.

D. Money is not the most essential issue to buy a new car.

Question 3. I am really keen on playing sports.

A. I am a big fan of sports.    

B. Playing sports makes me sick.

C. I am not really into sports.    

D. I can't stand sports.

Question 4. “I will come back home soon,” he said.

A. He advised to come back home soon.

B. He offered to come back home soon.

C. He promised to come back home soon.

D. He suggested that he should come back home soon.

Question 5. He prevented his close friend from telling the truth.

A. He forbade his close friend to tell the truth.

B. He allowed his close friend to tell the truth.

C. He ordered his close friend to tell the truth.

D. He paid his close friend to tell the truth.

Question 6. My brother speaks too loud. It is really annoying.

A. My brother is speaking too loud.

B. My brother likes to speak too loud.

C. My brother feels annoyed when he can't speak too loud.

D. My brother is always speaking too loud.

Question 7. There is always conflict between parents and children. However, they still should talk and share things with each other.

A. Although there is always conflict between parents and children, they still should talk and share things with each other.

B. There is always conflict between parents and children, so they still should talk and share things with each other.

C. Unless there is always conflict between parents and children, they still should talk and share things with each other.

D. Not only there is always conflict between parents and children, but they still should talk and share things with each other.

Question 8. Your parents will help you with the problem. You should tell them the story.

A. Because your parents will help you with the problem, you should tell them the story.

B. Your parents will help you with the problem since you should tell them the story.

C. If your parents will help you with the problem, you should tell them the story.

D. Your parents will help you with the problem because you should tell them the story.

Question 9. Unemployment rate is high. This makes many children move back to their parents' house.

A. Many children move back to their parents' house, which makes high unemployment rate.

B. High unemployment rate forces many children to move back to their parents' house.

C. Moving back to their parents' house suggests that the unemployment rate is high.

D. It is necessary to move back to your parents' house if unemployment rate is high.

Question 10. She is an honest person. She is also a very friendly one.

A. She is an honest but friendly person.

B. She is not only an honest but also a very friendly person.

C. Though she is a honest person, she is friendly.

D. Being honest is necessary to become friendly.

Đáp án:

1. C 2. A 3. A 4. C 5. A 6. D 7. A 8. A 9. B 10. B

►►CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ dưới đây để tải về Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 Unit 2: Cultural Diversity có đáp án file Word, pdf hoàn toàn miễn phí!

Đánh giá bài viết
5.0
2 lượt đánh giá
CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM
Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội
Copyright © 2020 Tailieu.com
DMCA.com Protection Status