Logo

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 2: Clothing có đáp án

Trọn bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 2: Clothing có đáp án. Cung cấp tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho các em học sinh, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho các kì thi quan trọng sắp tới.
4.3
3 lượt đánh giá

Trọn bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 2: Clothing có đáp án. Cung cấp tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho các em học sinh, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho các kì thi quan trọng sắp tới.

Bộ 60 câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 2: Clothing

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2: Phonetics and Speaking

Bài 1. From each number, pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

Question 1. 

A. equal   

B. fashion   

C. champagne   

D. match

Question 2. 

A. only   

B. cotton   

C. cross   

D. economic

Question 3. 

A. baggy   

B. minority   

C. style   

D. symbol

Question 4. 

A. design   

B. ghost   

C. clothing   

D. strong

Question 5. 

A. casual   

B. sale   

C. sleeveless   

D. slit

►► ĐÁP ÁN:

1.A 2.A 3.C 4.A 5.A

Bài 2. Find the word which has a different stress pattern from the other.

Question 1. 

A. harvest   

B. famous   

C. design   

D. festival

Question 2. 

A. holiday   

B. tradition   

C. vacation   

D. activity

Question 3. 

A. outdoor   

B. colorful   

C. celebration   

D. movement

Question 4. 

A. Monday   

B. flower   

C. occasion   

D. joyful

Question 5. 

A. tourist   

B. event   

C. special   

D. national

Question 6. 

A. music   

B. costume   

C. samba   

D. America

Question 7. 

A. concert   

B. countryside   

C. concern   

D. lantern

Question 8. 

A. surrounding   

B. manner   

C. stadium   

D. famous

Question 9. 

A. baggy   

B. design   

C. equal   

D. poetry

Question 10. 

A. inspiration   

B. fashionable   

C. modernize   

D. symbol

►► ĐÁP ÁN:

1.C 2.A 3.C 4.C 5.B 6.D 7.C 8.A 9.B 10.A

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2: Vocabulary and Grammar

Choose the word or the phrase or sentence that best completes each unfinished sentence below.

Question 1. I haven't heard from Maria _____.

A. since many months before   

B. for many months

C. for many months ago   

D. since a long time

Question 2. This book is so long that I _____.

A. haven't finished it yet   

B. haven't finished it already

C. still have finished it   

D. still haven't finished it already

Question 3. Spain _____ at one time a very powerful country.

A. was   

B. has been   

C. is   

D. was being

Question 4. The longest fish in the contest _____ by Thelma Rivers.

A. was catching   

B. caught   

C. was caught   

D. catch

Question 5. "Are we about to have dinner?" - "Yes, it _____ in the dining room."

A. is serve   

B. have been served   

C. is being served   

D. served

Question 6. New opportunities will emerge as the _____ climate improves.

A. economics   

B. economic   

C. economical   

D. economy

Question 7. Mom always _____ us to discuss our problems.

A. encourage   

B. encouragement   

C. encouraging   

D. encouraged

Question 8. He's a choreographer who has drawn _____ from Javanese dance.

A. inspired   

B. inspires   

C. inspiration   

D. inspiring

Question 9. The dragon _____ the enemies of the Church.

A. symbolizes   

B. symbols   

C. symbolic   

D. symbolism

Question 10. The problem is not _____ to British students.

A. unique   

B. uniqueness   

C. uniquely   

D. unitary

Question 11. The ao dai is the traditional __________of Vietnamese women.

A. dress   

B. skirt   

C. blouse   

D. poem

Question 12. The ao dai used for men were different ________those for women.

A. for   

B. from   

C. with    

D. to

Question 13. Today, the ao dai looks modern and very ____________

A. unfashionable   

B. fashionable   

C. fashionably   

D. fashion

Question 14. Fashion ___________want to change the traditional ao dai.

A. designate   

B. designer   

C. designers    

D. design

Question 15. Poets have taken _____________from the natural beauty.

A. inspirational   

B. inspiration   

C. inspire   

D. inspiring

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.A 3.A 4.C 5.C 6.B 7.D 8.C 9.A 10.A 11.A 12.B 13.B 14.C 15.B

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2: Reading

Bài 1. Read the passage carefully. Then decide whether each of the statements below is TRUE (T), or FALSE (F).

Indonesia is an island nation in Southeast Asia. Its official name is the Republic of Indonesia. It is a member country of the Association of South East Asian Nations (ASEAN). The country's total area is 1,904,443 sq km. Like Vietnam and other countries in Southeast Asia, Indonesia enjoys tropical climate. The rupiah is the official monetary unit of Indonesia, consisting of 100 sens.

The capital of Indonesia is Jakarta and it is also the largest city in the country. Other big cities are Bandung, Surabaya, Medan, Palembang... The population in 2004 was about 238,500,000. Indonesia is the world's fourth most populous country after China, India, and the United States. Islam, which is over eighty per cent of the population practice, is the country's official religion. In addition, there are other religions such as Protestantism, Catholicism, Buddhism, Hinduism...

The national language is Bahasa Indonesia, which is a modified form of Malay. Besides, about 300 other languages and dialects are spoken. English is increasingly used as the language of business.

Question 1. Indonesia is located in Southeast Asia.

A. True   

B. False

Question 2. All the countries in Southeast Asia enjoy tropical climate.

A. True   

B. False

Question 3. Islam is the only official religion in Indonesia.

A. True   

B. False

Question 4. There are more people in Indonesia than in the USA.

A. True   

B. False

Question 5. Indonesia is one of the countries of ASEAN.

A. True   

B. False

Question 6. The Indonesian unit of currency is sen.

A. True   

B. False

Question 7. Islam is the most common religion in Indonesia.

A. True   

B. False

Question 8. Bahasa Indonesia is the only language spoken in Indonesia.

A. True   

B. False

Question 9. English is not spoken in Indonesia.

A. True   

B. False

►► ĐÁP ÁN:

1.A 2.A 3.A 4.B 5.A 6.B 7.A 8.B 9.B

Bài 2. Read the passage, and then decide whether the statements are true IT), false (F) or no information (N). Correct the false sentences.

I lived in the Middle East for a while, and when I went out, I had to obey the local custom of wearing something over my head and wearing a dress that covered my whole body. At first, I found it a real nuisance, but after a while, I got used to it and even started to like it. You feel really secure, and also you don't have to worry about what to wear all the time.

Question 1. The writer lives in the Middle East now.

A. True   

B. False   

C. Not given

Question 2. She was constrained to wear national costume.

A. True   

B. False   

C. Not given

Question 3. She was very annoyed at the costume.

A. True   

B. False   

C. Not given

Question 4. She felt confident and safe when she wore the costume.

A. True   

B. False   

C. Not given

Question 5. She didn’t have to think of what to wear every day.

A. True   

B. False   

C. Not given

Question 6. The writer is a Muslim.

A. True   

B. False   

C. Not given

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.A 3.A 4.A 5.C 6.C

Bài tập Trắc nghiệm Unit 2: Writing

Bài 1. Choose the underlined words or phrases that are not correct in standard written English.

Question 1. They asked me what did happen last night, but I was unable to tell them.

A. what did happen   

B. last night   

C. unable   

D. tell them

Question 2. Air pollution, together with littering, are causing many problems in our large, industrial cities today.

A. with   

B. are   

C. many   

D. in our large

Question 3. These televisions are quite popular in Europe, but those ones is not.

A. quite   

B. in   

C. those ones   

D. is not

Question 4. Nora hardly miss an opportunity to play in the tennis tournaments.

A. miss   

B. an   

C. to play   

D. in

Question 5. Many people believe that New York is the most great city in America.

A. many   

B. is   

C. most great   

D. in

Question 6. Each year people around the world spending billions of dollars buying goods on the Internet.

A. Each year   

B. spending   

C. buying   

D. the Internet

Question 7. Children enjoy telling and listening to ghosts storiesespecially on Halloween night.

A. telling and listening   

B. ghosts stories   

C. especially   

D. on Halloween

Question 8. . One of the most urgent problem facing us now is the need to control population growth.

A. of the   

B. problem   

C. is   

D. to control

Question 9. I'd lost my front door key and I had to smash a window by a brick to get in.

A. my front door   

B. had to   

C. by   

D. get in

Question 10. Despite of the heavy snow, she went out.

A. Despite of   

B. heavy   

C. snow   

D. out

►► ĐÁP ÁN:

1.A 2.B 3.D 4.A 5.C 6.B 7.B 8.B 9.D 10.A

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

The development of writing (1) ______ a huge difference to the world and might see it as the beginning of the (2) ______. Pieces of pottery with marks on that are probably numbers have been discovered in China that date from around 4000 BC. Hieroglyphics and other forms of "picture writing" developed in the (3) _______ around Mesopotamia (mordern-day Iraq), where the ancent Sumerian civilization was based, from around 3300 BC onwards. However, the first (4)________ alphabet was used by the Phoenicians around 1050BC. Their alphabet had 22 letters and it is estimated that it lasted for 1000 years. The first two signs were called "aleph" and "beth", which in Greek became "alpha" and "beta", which gave us the (5) ________ word "alphabet".

Question 1. 

A. did   

B. had   

C. made   

D. took

Question 2. 

A. media   

B. bulletin   

C. programme   

D. journalism

Question 3.

A. distance   

B. area   

C. length   

D. earth

Question 4. 

A. true   

B. accurate   

C. exact   

D. precise

Question 5. 

A. new   

B. trendy   

C. modern   

D. fashionable

►► ĐÁP ÁN:

1.C 2.A 3.B 4.A 5.C

► ►► CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ dưới đây để tải về Bộ 60 câu trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 2: Clothing (Có đáp án) file PDF hoàn toàn miễn phí!

Đánh giá bài viết
4.3
3 lượt đánh giá
CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM
Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội
Copyright © 2020 Tailieu.com
DMCA.com Protection Status