Logo

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 6: The environment có đáp án

Trọn bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 6: The environment có đáp án. Cung cấp tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho các em học sinh, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho các kì thi quan trọng sắp tới.
5.0
1 lượt đánh giá

Trọn bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 6: The environment có đáp án. Cung cấp tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho các em học sinh, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho các kì thi quan trọng sắp tới.

Bộ 60 câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 6: The environment

Bài tập Trắc nghiệm Unit 6: Phonetics and Speaking

Bài 1. Choose the word which is pronounced differently from the others.

Question 1. 

A. blanket   

B. calorie   

C. donate   

D. allergy

Question 2. 

A. help   

B. benefit   

C. elderly   

D. garden

Question 3. 

A. volunteer   

B. collage   

C. community   

D. doctor

Question 4. 

A. provide   

B. individual   

C. situation   

D. children

Question 5. 

A. tutor   

B. student   

C. university   

D. discuss

Question 6. 

A. volunteer   

B. committee   

C. guarantee   

D. degree

Question 7. 

A. layer   

B. frame   

C. artisan   

D. place

Question 8. 

A. museum   

B. cultural   

C. drum   

D. sculpture

Question 9. 

A. tablecloth   

B. authenticity   

C. through   

D. although

Question 10. 

A. attraction   

B. surface   

C. lacquerware   

D. artisan

Question 11. 

A. weave   

B. treat   

C. deal   

D. drumhead

Question 12. 

A. sculpture   

B. lantern   

C. pottery   

D. treat

Bài 2. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

Question 13. 

A. artefact   

B. embroider   

C. carpentry   

D. conical

Question 14. 

A. complicated   

B. experience   

C. prosperity   

D. traditional

Question 15.

A. historical   

B. embroidery   

C. authority   

D. architecture

►► ĐÁP ÁN:

1.C 2.D 3.C 4.A 5.D 6.A 7.C 8.A 9.D 10.D 11.D 12.A 13.B 14.A 15.D

Bài tập Trắc nghiệm Unit 6: Vocabulary and Grammar

Choose the word or the phrase or sentence that best completes each unfinished sentence below or that best keeps the meaning of the original sentence if it is substituted for the underlined word or phrase.

Question 1. _________ air is one of the many problems we have to solve.

A. Pure   

B. Polluted   

C. Dust   

D. Pleasant

Question 2. I’ll be in trouble if I _________my passport.

A. lose   

B. will lose   

C. lost   

D. would lose

Question 3. We can eat at home or, ________ you prefer, we can go to a restaurant.

A. when   

B. whether   

C. if   

D. which

Question 4. If it rained , I_________.

A. will go out   

B. wouldn’t go out   

C. didn’t go out   

D. won’t go out

Question 5. Minh’s English is excellent. He speaks________.

A. perfectly English   

B. English perfectly

C. perfect English   

D. English perfect

Question 6. I’m disappointed _________ people have spoiled this area.

A. that   

B. when   

C. if   

D. how

Question 7. He ________ to find a job but he had no luck.

A. hardly tried   

B. hard tried   

C. tried hardly   

D. tried hard

Question 8. We couldn’t go on a picnic as planned __________ it was raining.

A. however   

B. but   

C. because   

D. so

Question 9. If he ________ hard today, can he have a holiday tomorrow?

A. works   

B. will work   

C. worked   

D. would work

Question 10. ________we were tired, we sat down beside the stream.

A. Because of   

B. If   

C. As   

D. And

Question 11. My leg was hurting me. I ________ walk.

A. could hardly   

B. can hardly   

C. could hard   

D. can hard

Question 12. The driver was ________.

A. serious injured   

B. injure seriously   

C. seriously injured   

D. injured seriously

Question 13. You haven’t written to her_________, have you?

A. recently   

B. never   

C. late   

D. recent

Question 14. The boy likes ________ games but hates ___________ his lessons.

A. play / study   

B. playing / study   

C. play / studying   

D. playing / studying

Question 15. He _______ to find a job.

A. tried hard   

B. hardly tried   

C. tried hardly   

D. try hardly

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.A 3.C 4.B 5.B 6.A 7.D 8.C 9.A 10.C 11.A 12.C 13.A 14.D 15.D

Bài tập Trắc nghiệm Unit 6: Reading

Bài 1. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Earth is richly supplied with different types of living organisms which co-exist in their environments, forming complex, interrelated communities. Living organisms depend on one another for nutrients, shelter, and other benefits. The extinction of one species can set off a chain reaction that affects many other species, particularly if the loss occurs near the bottom of the food chain. For example, the extinction of a particular insect or plant might seem inconsequential. However, there may be fish or small animals that depend on that resource for foodstuffs. The loss can threaten the survival of these creatures and larger predators that prey upon them. Extinction can have a ripple effect that spreads throughout nature.

In addition to its biological consequences, extinction poses a moral dilemma for humans, the only species capable of saving the others. The presence of humans on the planet has affected all other life forms, particularly plants and animals. Human lifestyles have proven to be incompatible with the survival of some other species. Purposeful efforts have been made to eliminate animals that prey on people, livestock, crops, or pose any threat to human livelihoods. Some wild animals have been decimated by human desire for meat, hides, fur, or other body parts with commercial value. Likewise, demand for land, water, and other natural resources has left many wild plants and animals with little to no suitable habitat. Humans have also affected nature by introducing non-native species to local areas and producing pollutants having a negative impact on the environment. The combination of these human-related effects and natural obstacles such as disease or low birthrates has proven to be too much for some species to overcome. They have no chance of survival without human help.

As a result, societies have difficult choices to make about the amount of effort and money they are willing to spend to save imperiled species. Will people accept limits on their property rights, recreational activities, and means of livelihood to save a plant or an animal? Should saving such popular species as whales and dolphins take priority over saving obscure, annoying, or fearful species? Is it the responsibility of humans to save every kind of life form from disappearing, or is extinction an inevitable part of nature, in which the strong survive and the weak perish? These are some difficult questions that people face as they ponder the fate of other species living on this planet.

Question 1. What does the passage mainly discuss?

A. Humans and endangered species

B. The importance of living organisms

C. Measures to protect endangered species

D. Causes of animal extinction

Question 2. The word "inconsequential" in paragraph 1 is closest in meaning to ______.

A. unimportant   

B. unavoidable   

C. unexpected   

D. unrecognizable

Question 3. Which of the following can result from the loss of one species in a food chain?

A. The connections among the creatures in the food chain become closer.

B. Larger predators will look for other types of prey.

C. There might be a lack of food resources for some other species.

D. Animals will shift to another food chain in the community.

Question 4. The word "They" in paragraph 2 refers to ______.

A. human-related effects   

B. some species

C. low birthrates   

D. natural obstacles

Question 5. In paragraph 2, non-native species are mentioned as ______.

A. a kind of harmless animals

B. an achievement of human beings

C. a harmful factor to the environment

D. a kind of useful plants

Question 6. The word "perish" in paragraph 3 is closest in meaning to ______.

A. develop   

B. complete   

C. remain   

D. disappear

Question 7. According to the passage, which of the following statements is NOT true?

A. Humans have difficult choices to make about saving endangered species.

B. The existence of humans is at the expense of some other species.

C. No other species can threaten the survival of humans on Earth.

D. Some animals and plants cannot survive without human help.

Question 8. Which of the following can be inferred from the passage?

A. Animal and plant species which pose threats to humans will die out soon.

B. Saving popular animal and plant species should be given a high priority.

C. Humans will make changes in their lifestyles to save other species.

D. The dilemma humans face between maintaining their lives and saving other species remains

►► ĐÁP ÁN:

1.A 2.A 3.C 4.B 5.C 6.D 7.C 8.D

Bài 2.

Garbage ia a (1)________ problem in the U.S. Every year, Americans produce about 308 billion pounds. A lot of the garbage goes (2) ________the landfills. But many landfills do not have room (3) ________all the garbage. One (4) ________ that one of the garbage problems is recycling. Half of all the garbage in the U.S can be (5) ________and use again. Recycling helps the landfills problem and (6) ________ enough energy too. When people recycling newpapers, they save (7) ________ When they recycling glass, plastic, or cans. They save oil and eceltricity. Recycling is good for everyone.

Question 1. 

A. difficultly   

B. serious   

C. pleased   

D. dangerously

Question 2. 

A. at   

B. in   

C. into   

D. to

Question 3. 

A. to   

B. for   

C. from   

D. in

Question 4. 

A. talk   

B. tells   

C. answer   

D. ask

Question 5. 

A. reused   

B. recycled   

C. product   

D. reduced

Question 6. 

A. save   

B. saving   

C. to save   

D. saves

Question 7. 

A. trees   

B. paper   

C. electricity   

D. water

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.D 3.B 4.B 5.B 6.B 7.A

Bài tập Trắc nghiệm Unit 6: Writing

Bài 1. Choose the best answer to complete these sentences.

Question 1. That man can tell us where _____.

A. does Tony live   

B. Tony lives   

C. Tony living   

D. is Tony living

Question 2. She asked me _____ .

A. if I am thirsty   

B. if I were thirsty   

C. if I was thirsty   

D. if was thirsty

Question 3. The boy asked his mother _____ .

A. if he can eat the cake    

B. if he could eat the cake

C. can he eat the cake   

D. could he eat the cake

Question 4. She said “ I have lived here for ten years”. She told me _____ .

A. that she has lived there for ten years

B. she had lived here for ten years.

C. that she had lived there for ten years

D. that she had lived here for ten years

Question 5. If Mary doesn’t improve in maths, we _____ have to find a tutor for her.

A. will   

B. can   

C. should   

D. would

Question 6. I want to know why _____ to the meeting.

A. didn’t he come   

B. he didn’t come   

C. he didn’t arrive   

D. he not come

Question 7. “Put your books away”, said the teacher.

A. The teacher said to us put ours book away.

B. The teacher told us to put our books away.

C. The teacher told to us to put our books away.

D. The teacher said us to put our books away.

Question 8. “Don’t stay up too late, my son”, he said.

A. He told his son not to stay up too late.

B. He said to his son not to stay up too late.

C. He told to his son not to stay up too late.

D. He said his son not to stay up too late.

Question 9. “ Do you have a camera?” she asked.

A. She wanted to know if I have a camera.

B. She wanted to know if I had a camera.

C. She asked me if I have a camera.

D. she asked me whether I have a camera.

Question 10. “What’s your trouble?” my mother asked.

A. My mother wanted to know what my trouble was.

B. My mother asked what my trouble is.

C. My mother wanted to know what trouble is.

D. My mother asked me what was my trouble.

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.C 3.B 4.C 5.A 6.B 7.B 8.A 9.B 10.A

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is in (1)________. Many species of animals are threatened, and could easily become (2)________ if we do not make an effort to protect them. In some cases, animals are hunted for their fur or for other valuable parts of their bodies. Some birds, such as parrots, are caught (3)________and sold as pets. For many animals and birds the problem is that their habitat - the place where they live - is disappearing. More land is used for farms, for houses or industry, and there are fewer open spaces than there once were. Farmers use powerful chemicals to help them to grow better crops, but these chemicals pollute the environment and (4)________ wildlife. The most successful animals on earth - human beings - will soon be the only ones (5)________, unless we can solve this problem.

Question 1. 

A. threat   

B. problem   

C. danger   

D. vanishing

Question 2. 

A. disappeared   

B. vanished   

C. extinct   

D. empty

Question 3. 

A. for life   

B. alive   

C. lively   

D. for living

Question 4. 

A. spoil   

B. wound   

C. wrong   

D. harm

Question 5. 

A. left   

B. over   

C. staying   

D. survive

►► ĐÁP ÁN:

1.C 2.C 3.B 4.D 5.A

► ►► CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ dưới đây để tải về Bộ 60 câu trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 6: The environment (có đáp án) file PDF hoàn toàn miễn phí!

Đánh giá bài viết
5.0
1 lượt đánh giá
CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM
Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội
Copyright © 2020 Tailieu.com
DMCA.com Protection Status