Logo

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 8: Celebrations có đáp án

Trọn bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 8: Celebrations có đáp án. Cung cấp tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho các em học sinh, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho các kì thi quan trọng sắp tới.
3.0
2 lượt đánh giá

Trọn bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 8: Celebrations có đáp án. Cung cấp tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho các em học sinh, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho các kì thi quan trọng sắp tới.

Bộ 60 câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 8: Celebrations

Bài tập Trắc nghiệm Unit 8: Phonetics and Speaking

Bài 1. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest.

Question 1. 

A. honest   

B. hour   

C. honor   

D. honey

Question 2. 

A. beard   

B. search   

C. pearl   

D. heard

Question 3. 

A. food   

B. poor   

C. shoot   

D. mood

Question 4. 

A. pudding   

B. put   

C. pull   

D. puncture

Question 5. 

A. close   

B. rose   

C. lose   

D. chose

Question 6. 

A. great   

B. treasure   

C. measure   

D. pleasure

Question 7. 

A. ancient   

B. cave   

C. cavern   

D. aging

Question 8. 

A. spectacular   

B. structure   

C. sculpture   

D. picturesque

Question 9. 

A. shrine   

B. surprising   

C. pilgrim   

D. island

Question 10. 

A. structure   

B. culture   

C. sculpture   

D. future

►► ĐÁP ÁN:

1.D 2.A 3.B 4.D 5.C 6.A 7.A 8.A 9.C 10.D

Bài 2. Choose the words that has a different stress pattern from the others.

Question 1.

A. festival   

B. decorate   

C. special   

D. important

Question 2. 

A. celebrate   

B. freedom   

C. apart   

D. slavery

Question 3. 

A. chocolate   

B. receive   

C. colorful   

D. contest

Question 4. 

A. parade   

B. charity  

C. active  

D. generous

Question 5. 

A. instead   

B. conserve   

C. innovation   

D. ultimately

►► ĐÁP ÁN:

1.D 2.C 3.B 4.A 5.C

Bài tập Trắc nghiệm Unit 8: Vocabulary and Grammar

Choose the best answer to complete these following sentences.

Question 1. In the United States, most people eat_______on Christmas day.

A. roast turkey   

B. fried chicken   

C. roast chick   

D. fried turkey

Question 2. People like to play ______ on each other on April Fool’s Day.

A. games   

B. treats   

C. tricks   

D. cards

Question 3. The Chinese eat special ____ for the moon festival. They are sweet and are made with a lot of eggs.

A. candies   

B. sweets   

C. apple pies   

D. cakes

Question 4. Janice and Mike are getting married soon. They plan to have a small ______with just a few family members.

A. marriage   

B. celebration   

C. anniversary   

D. wedding ceremony

Question 5. Auld Lang Syne is a song _______is sung on New Year’s eve.

A. whose   

B. who   

C. which   

D. whom

Question 6. They must gather the crop before it rains ________September.

A. in   

B. on   

C. the   

D. at

Question 7. . ________he come in half an hour, I shall go alone.

A. If   

B. Unless   

C. Because   

D. When

Question 8. Can you tell me the reason for_______the Mother’s Day?

A. celebrating   

B. celebration   

C. celebrate   

D. celebrated

Question 9. We think that Mother's Day should be celebrated_______

A. nationwide   

B. nationhood   

C. nationality   

D. nation

Question 10. We are going to _______the anniversary of our 50 th wedding.

A. celebrate   

B. celebrated   

C. celebrating   

D. to celebrate

Question 11. He lives in a very ............... village in Hue.

A. picture   

B. picturely   

C. picturesque   

D. picturesquely

Question 12. They failed to gain international ............... as an independent country.

A. recognition   

B. agreeing   

C. setting   

D. accepting

Question 13. This would be the perfect .............. for our wedding party.

A. set   

B. tomb   

C. setting   

D. recognition

Question 14. A ............... is a building or place that has been made stronger and protected against attack.

A. citadel   

B. structure   

C. fortress   

D. tower

Question 15. What ............... should we take to reduce pollution?

A. measures   

B. plans   

C. methods   

D. activities

►► ĐÁP ÁN:

1.A 2.C 3.D 4.D 5.C 6.A 7.B 8.A 9.A 10.A 11.C 12.D 13.D 14.C 15.A

Bài tập Trắc nghiệm Unit 8: Reading

Bài 1. Read the passage and complete the tasks that follow.

Black Friday is the Friday which follows Thanksgiving Day. Black Friday is celebrated in the United States as an official beginning of the Christmas shopping season. On the day, most shops open extremely early and offer promotional sales to boost the consumption, which is similar to Boxing Day after Christmas Day in Britain and many Commonwealth nations. For years, it was quite usual for retailers to open their shops at 6:00 a.m., but in the late 2000s many opened at 5:00 a.m. or even 4:00 a.m. The year 2011 witnessed a new extreme when several retailers opened at midnight. For non-retailer employees, they may have a day off work or choose to take a day from their annual leave on Black Friday. Some use this to make trips to see family members or friends who live in other areas or to go on vacation. Others use it to start shopping for the Christmas season. Black Friday is not a federal holiday, but is a public holiday in California and some other states in the United States.

Black Friday, to the police, is not a term of endearment. The name of the day originated in Philadelphia where it was first used by the Police Department to describe massive traffic jams and over-crowded sidewalks as the downtown stores were mobbed from opening to closing. Nowadays, Black Friday crowds that are hunting for bargains still give the police headaches. However, retailers do not appreciate the negative connotation associated with Black Friday. Therefore, there exists another explanation as to why it is called Black Friday. As they might put it, the term Black Friday came from an old way of recording business accounts: losses were recorded in red ink and profits in black ink. Therefore, an alternative explanation was made that retailers traditionally operated at a financial loss, or "in the red", from January through November, and "Black Friday" indicates the point where retailers begin to turn a profit, or get "in the black". It goes without saying that Black Friday positively means a profitable Friday to the retail industry.

Decide whether the following statements are True or False.

Question 1. Black Friday and Boxing Day are celebrated on the same day.

A. True   

B. False

Question 2. Through time, many businesses have made their efforts to extend their opening time.

A. True   

B. False

 

Question 3. It is common for retailers to take a day off on Black Friday.

A. True   

B. False

Question 4. People take Black Friday off just to go shopping for Christmas season.

A. True   

B. False

Question 5. Black Friday is made a state holiday in certain areas in the United States.

A. True   

B. False

Choose the correct options (A, B, or C) for each of the following questions.

Question 6. What is TRUE about the origin of Black Friday?

A. It was coined by the police.

B. It was used to describe the offer of bargains in many retail stores.

C. It was originally made a holiday in Philadelphia in 1965.

Question 7. The word “mobbed” in paragraph 2 is closest in meaning to _______?

A. very crowded   

B. filled with goods   

C. sluggish

Question 8. Why did retailers provide another explanation about Black Friday?

A. They wanted to avoid the bad meaning of the day.

B. They didn’t appreciate Black Friday.

C. The previous meaning of Black Friday was wrong.

Question 9. Retailers associated Black Friday with _______.

A. financial loss   

B. red ink color   

C. profits

Question 10. The phrase “in the black” in paragraph 3 is closest in meaning to _______?

A. unlucky   

B. profitable   

C. dressed in black

►► ĐÁP ÁN:

1.A 2.A 3.B 4.B 5.A 6.A 7.A 8.A 9.B 10.C

Bài 2. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

    Stories about how people somehow know when they are being watched have been going around for centuries. However, few (1)________ have been made to study the phenomenon scientifically. Now, with the accomplishment of the largest ever research of the so-called staring effect, there is striking indication that this is a recognizable and (2)________ sixth sense. The research elaborates thousands of kids. For the research, they stood with their eyes covered and with their backs to other youngsters, who were told to either stare at them or look away. The outcomes constantly revealed that the kids who could not see were able to (3)________ when they were being stared at. In total of 14.000 experiments (4)________ globally, the teenagers (5)________ sensed when they were being watched almost 81% of the time.

Question 1. 

A. efforts   

B. attempts   

C. exams   

D. goals

Question 2. 

A. genuine   

B. recognized   

C. established   

D. assured

Question 3. 

A. sign   

B. discovery   

C. expose   

D. tell

Question 4. 

A. controlled through   

B. worked over   

C. carried on   

D. carried out

Question 5. 

A. carefully   

B. correctly   

C. accurately   

D. effortlessly

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.A 3.D 4.D 5.B

Bài tập Trắc nghiệm Unit 8: Writing

Bài 1. Rewrite the sentence so that the meaning doesn't change.

Question 1. It’s a pity. I can’t play chess.  I wish ………….. .

A. I can play chess    B. I could plays chess

C. I could play chess    D. I can’t play chess

Question 2. “Where does Mai live?”  He asked me ………………

A. where Mai live    B. where does Mai live

C. where Mai lived    D. where did Mai live

Question 3. They are going to celebrate their 25th wedding anniversary in Nha Trang.

→ Their 25th wedding anniversary ……………

A. are going to celebrate in Nha Trang

B. is going to be celebrated in Nha Trang

C. are going to be celebrate in Nha Trang

D. is going to be celebrate in Nha Trang

Question 4. Lan doesn’t have enough time to do it well.

→ If Lan had more time, ……………

A. A. she would do it well    B. she will do it well

C. she would do well    D. she does it well

Question 5. I want to buy him a T–shirt on his birthday but I haven’t got any money.

→ I’d buy him a T–shirt on his birthday …………….

A. if I had some money    B. if I had enough money for

C. if I have enough money    D. if I had enough money

Bài 2. Choose the sentences that best fit in meaning for the given words below

Question 1. there / new / customs / different / be / countries / for / celebrating / year.

A. There are customs different countries for celebrating the New Year.

B. There are various customs for celebrating the New Year in different countries.

C. There are customs in different countries for celebrating New Year.

D. There is customs in different countries for celebrating the New Year.

Question 2. day / May / celebrated / mother’s / second / Sunday.

A. Mother’s day celebrated on the second Sunday in May.

B. Mother’s day was celebrated on the second Sunday in May.

C. Mother’s day is celebrated the second Sunday in May.

D. Mother’s day is celebrated on the second Sunday in May.

Question 3. best / Mom / gift/ for / of all / American / day / leisure / is.

A. The best gift of all for American Mom is the day of leisure.

B. The best gift for all American Mom is the day of leisure.

C. The best gift of all for an American Mom is a day of leisure.

D. The best gift of all for American Mom is a day of leisure.

Question 4. Sunday / Father’s Day / be / celebrated / third / June / countries.

A. Father’s Day celebrated the third Sunday in June in countries.

B. Father’s Day is celebrated on the third Sunday in June in some countries.

C. Father’s Day is celebrated on third Sunday June in some countries.

D. Father’s Day celebrated the third Sunday in June in some countries.

Question 5. celebrate / Independence / we / Day / second / September.

A. We celebrate Independence Day the second of September.

B. We celebrate our Independence Day the second of September.

C. We celebrate Independence Day on second September.

D. We celebrate our Independence Day on the second of September.

Question 6. “Ring a bell” / be / Christmas Eve / song / which / sung.

A. “Ring a bell” was a song which sung in Christmas Eve.

B. “Ring a bell” is a song which is sung on Christmas Eve.

C. “Ring a bell” is a song which sung at Christmas Eve.

D. “Ring a bell” is a song which was sung on Christmas Eve.

Question 7. be / important / part / Mother’s Day / flowers.

A. Flowers are an important part on Mother’s Day.

B. Flowers are important of Mother’s Day.

C. Flowers are an important of Mother’s Day.

D. Flowers are part of Mother’s Day.

Question 8. what / you / often / do / birthday?

A. What do you often on your birthday?

B. What do you often do on your birthday

C. What are you often do on your birthday?

D. What do you often do on birthday?

Question 9. we / go / zoo / if / it / be / nice / Sunday

A. We go to the zoo if it is nice on Sunday.

B. We will go to zoo if it is nice on Sunday.

C. We will go to the zoo if it is nice on Sunday.

D. We will go to the zoo if it is nice Sunday.

Question 10. they / invited / I’d / go / if.

A. If they invited me

B. I’d go if they invited

C. If they invited I’d go

D. If they invited me, I’d go

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.D 3.A 4.B 5.D 6.B 7.A 8.B 9.C 10.D

► ►► CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ dưới đây để tải về Bộ 60 câu trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 8: Celebrations (Có đáp án) file PDF hoàn toàn miễn phí!

Đánh giá bài viết
3.0
2 lượt đánh giá
CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM
Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội
Copyright © 2020 Tailieu.com
DMCA.com Protection Status