Logo

2 Bộ đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 7 năm 2021 - Phần 1 (Có đáp án)

Tổng hợp 2 Bộ đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 7 năm 2021 - Phần 1 có lời giải chi tiết cho từng dạng bài tập và giúp học sinh hệ thống lại kiến thức đã học, ôn tập tốt để đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới.
2.2
17 lượt đánh giá

Kì thi giữa học kì 1 sắp tới, chúng tôi xin giới thiệu đến các em 2 bộ đề thi tiếng anh giữa học kì 1 lớp 7 - phần 1 năm 2021 có lời giải chi tiết. Nội dung bám sát theo chương trình học trong nhà trường. Giúp các bạn học sinh ôn tập và luyện tập làm quen với nhiều dạng đề, đồng thời cũng chuẩn bị tốt cho kì thi sắp tới của mình. Mời các bạn tham khảo bài viết dưới đây.

Đề kiểm tra giữa kì 1 Tiếng Anh 7 2021 - Đề số 1

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. 

1. A. go    B. photo     C. piano     D. collect

2. A. watch     B. catch     C. school    D. teach

Choose the word which is stressed differently from the others.

3.

A. temperature     

B. stomachache   

C. adult   

D. advice

4.

A. recycle   

B. benefit   

C. provide   

D. encourage

Choose the best answer among A, B, C, or D that best completes each sentence.

5. ________are those who do not have a home and really need help.

A. elderly people

B. sick children

C. homeless people

D. disabled people

6. She often _______money to charitable organizations.

A. donate

B. volunteer

C. recycle

D. plant

7. I think I_______him before.

A. meet

B. met

C. will meet

D. have met

8. When I was a little girl, I often_________ the piano.

A. play

B. played

C. plays

D. have play

9. Eat______junk food. It makes you fat!

A. less     

B. fewer       

C. more     

D. many

10. I have temperature, ____I feel tired.

A. and     

B. or     

C. but       

D. so

11. She looks very red. She was outdoors all day yesterday. I think she has __________.

A. sunburn     

B. headache     

C. toothache     

D. flu

12. My grandparents _____exercise in their free time.

A. play     

B. collect     

C. go     

D. do

13. If you always buy flowers and put them in a vase to display in your house, your hobby is ________.

A. collecting flowers

B. arranging flowers

C. planting trees

D.bird-watching

14. They hate ________noodles. They prefer rice.

A. eating       

B. eat   

C. eats     

D. ate

15. I find this hobby________ because carved eggshells are unique gifts for families and friends.

A. interest

B. interested

C. to interest

D.interesting

16. Go Greens _________the environment.

A. gives     

B. protects

C. donates

D. recycles

Match the clauses in A with the clauses in B to form meaningful sentences. 

A

B

17. I want to eat some junk food,

a. and I feel tired.

18. I don’t want to be tired tomorrow,

b. or I can cycle to school.

19. I have a temperature,

c. but I am putting on weight.

20. I can exercise every morning.

d. so I should go to bed early.

Read the text and mark the sentences as True (T) or False (F).

Dentists say that the most important part of tooth care happens at home. So, what should we do to have good oral teeth?

First of all, we should brush our teeth at least twice a day – after breakfast and dinner. To keep our teeth healthy, we should brush thoroughly for two minutes. Move the brush back and forth and make sure to clean the back, front and top sides of each tooth. Second, among a lot of toothbrushes in the supermarket, we should choose a small-headed soft toothbrush. It can reach all areas of the mouth and doesn’t harm our teeth and gums. We should also replace the toothbrush every three months.

Third, we should use mouthwash after brushing. Each tooth has five sides, but a toothbrush cleans only three of them. The mouthwash helps us clean teeth completely. Remember to spit it out.

Fourth, we should choose the best food for the health of our teeth which includes cheeses, chicken or other meat and nuts. These food provide the calcium which helps strengthen the teeth. Some vegetables like garlic, ginger or pepper can be used as home remedies for a toothache. Try to avoid snacks, sugary food, or soda.

Last but not least, we should visit our dentist at least every six months and every time that we have a problem with our teeth.

Mark the sentences

T/F

21. Tooth care doesn’t include taking care of the teeth at home.

 

22. We should brush our teeth for one minute.

 

23. Among a lot of kinds of mouthwash, we should choose carefully.

 

24. Snacks and sugary food are harmful for the teeth.

 

25. We should choose a toothbrush with a small head.

 

Read the text. Choose the best answer A, B, C, or D. 

WHAT IS COMMUNITY SERVICE?

Community service is (26)_________to help those in your community. It might be something that is done once or on a regular basis. Community (27)__________ is often referred to as “giving back to your (28)________”. It can be done by an (29)__________ or an organisation. Community service is giving your time without being (30)__________, whether it is to help the less fortunate or to help clean up your community.

26.

A. volunteer     

B. volunteering   

C. voluntary   

D. to volunteer

27.

A. benefit     

B. product   

C. service   

D. gift

28.

A. community   

B. volunteer   

C. friend     

D. help

29.

A. adult     

B. individual     

C. elderly person   

D. area

30.

A. given   

B. donated   

C. paid   

D. provided

WRITING. 

I. Complete the following sentences using the cues given. 

1. We/ buy/ new car/ last weekend.

.............................................................................................................

2. She/ not write/ her grandparents/ yet.

.............................................................................................................

Đáp án đề thi Tiếng Anh giữa kì 1 lớp 7 2021 (Đề số 1)

1D

2C

3D

4B

5C

6A

7D

8B

9C

10D

11A

12D

13B

14A

15D

16B

17C

18D

19A

20B

21F

22F

23F

24T

25T

26B

27C

28A

29B

30C

WRITING

1. We bought a new car last weekend.

2. She hasn’t written to her grandparents yet.

Đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 7 2021 - Đề số 2

Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others. 

1. A. answer

B. teacher 

C. butter

D. birth

2. A. surprise

B. alone

C. neighbour

D. burn

3. A. of

B. fat

C. few

D. safe

4. A. spring

B. visit

C. present

D. usually

5. A. curl

B. keen

C. glove

D. cook

Choose the best answer to complete the sentences. 

1. -"What would you like to drink now?" – "_______________."

A. No, thanks B. Yes, please C. I like to do nothing D. Orange juice, please

2. All of us enjoy _______ to classical music.

A. listen

B. listens

C. listening

D. listened

3. She worked very hard, _______she passed all her exams.

A. because

B. and

C. so

D. but

4. Hoa looks red. She was outdoors yesterday. Perhaps she has _______

A. flu

B. sunburn

C. spots

D. stomachache

5. My family has decided to use _________ electricity by using more solar energy instead.

A. more

B. less

C. much

D. fewer

6. I ............... playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. find

B. think

C. say

D. tell

7. -" Would you like me to turn off your computer?

– " ______________. I'll do it myself"

A. No, thanks

B. Yes, please

C. Don't do it

D. Of course

8. You like playing monopoly or chess, your hobby may be _______.

A. collecting things

B. playing sports

C. dancing

D. board games

Read and fill in the blanks with ONE word given in the box. There is one extra word you don't need to use. (1.0 pt)

hobby improve when writes because difficult

My Favorite Hobby

My name is Sara. My favorite _____________(1) is reading. I enjoy reading a book when I am free. I started to do it ______________(2) I was four years old. The first time I did it, I felt interested. So I kept reading. The teachers always taught me to read the difficult words. I was happy when I read a story with a happy ending. I was thrilled when I read a detective story.

I enjoy reading ______________(3) I like to explore the imaginative world of my favorite author, J.K. Rowling who _____________(4) " Harry Potter" . There are a lot of advantages of reading. Reading can make me relaxed and calm. I can also learn new vocabulary items. Then I can further _________________(5) my English. Moreover, it can give me an unlimited imagination, so I can write books in the future. I can learn the different cultures and customs of other countries in the world too.

I read at least one hour every day. I read books by myself. I usually read it at home. I wish I could read different kinds of books because it might be very challenging.

Read the following passages and answer the questions below. 

Oil painting:

Since the 18th century, under the impact of society, culture, and technology, oil painting has undergone dramatic changes. They are rebellious but passionate, and prosperous.

Watercolor paintings

Watercolor paintings are considered a unique way to creatively represent dreams, illusions, emotions, and bright feelings using water-soluble pigments.

Sketch: (Tranh phác họa)

Van Gogh did not begin painting until his late twenties. He produced more than 2,000 artworks, consisting of around 900 paintings and 1,100 sketches.

Portrait: (Tranh chân dung)

The Mona Lisa is a famous 16th-century portrait by Leonardo da Vinci. The true identity of the woman pictured in the portrait remains unknown, despite intensive researches by art historians.

1. What kind of painting is rebellious?

=> .........................................................................................

2. Who was famous for Sketch?

=> .........................................................................................

3. When did Leonardo da Vinci draw the portrait ' The Mona Lisa"?

=> .........................................................................................

Combine each pair of the following sentences into one, using the suggested conjunctions in the brackets. 

1. Mr. Hai usually has stomach problems. He eats dinner very close to the bedtime. (so)

=> ...............................................................................................

2. My dad has a lot of carved eggs. He has never sold any of them. (but)

=> .................................................................................

3. You will get a breathing problem. Clean your bedroom more regularly. (or)

=> ..................................................................................

II. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences. (1.0 pt)

1. It/ be/ good idea/ eat/ different/ kind/ fruit/ vegetable/ every day.

=> .................................................................................

2. My brother/ not like/ ice-skating/ because/ think/ it/ dangerous.

=> ....................................................................................

Đáp án đề thi giữa kì 1 môn Tiếng Anh lớp 7 2021 (Đề số 2)

Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1-D 2-D 3-A 4-B 5-C

Choose the best answer to complete the sentences. 

1-D 2-C 3-C 4-B
5-B 6-A 7-A 8-D

Read and fill in the blanks with ONE word given in the box. There is one extra word you don't need to use.

1. hobby   2. when    3. because   4. writes    5. improve

Read the following passages and answer the questions below.

1. It is Oil painting.

2. Van Gogh was famous for it.

3. He painted it in the sixteenth century.

Combine each pair of the following sentences into one, using the conjunctions in brackets

1. Mr. Hai eats dinner very close to the bedtime, so he usually has stomach problems.

2. My dad has a lot of carved eggs, but he has never sold any of them.

3. Clean your bedroom more regularly or you will get a breathing problem.

Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences.

1. It's a good idea to eat different kinds of fruit and vegetables every day.

2. My brother doesn't like ice-skating because he thinks it is dangerous.

►►► CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ bên dưới để tải về 2 bộ đề thi Tiếng Anh 7 giữa học kì 1 2021 - Phần 1, có file Word, PDF hoàn toàn miễn phí, hỗ trợ các em ôn luyện giải đề đạt hiệu quả nhất.

Đánh giá bài viết
2.2
17 lượt đánh giá
CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM
Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội
Copyright © 2020 Tailieu.com
DMCA.com Protection Status