Logo

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 2: City life có đáp án

Tổng hợp bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 2: City life có đáp án, hỗ trợ các em rèn các kỹ năng như: Phonetics, Speaking, Vocabulary, Grammar, Reading, Writing.
3.5
2 lượt đánh giá

Trọn bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 2: City life có đáp án. Cung cấp tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho các em học sinh, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho các kì thi quan trọng sắp tới.

Bộ 50 câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 2: City life

Mời các bạn theo dõi chi tiết tại đây:

Bài tập trắc nghiệm Unit 2: Phonetics and Speaking

Bài 1. Find the word which has a different sound in the part underlined.

Question 1:

A. conduct

B. difficult

C. stuck

D. fun

Question 2:

A. metropolitan

B. polluted

C. forbidden

D. affordable

Question 3:

A. feature

B. culture

C. suggestion

D. statue

Question 4:

A. fabulous

B. packed

C. asset

D. canal

Question 5:

A. metro

B. ocean

C. cosmopolitan

D. local

Question 6:

A. delicious

B. facility

C. city

D. place

Question 7:

A. attraction

B. surface

C. lacquerware

D. artisan

Question 8:

A. weave

B. treat

C. deal

D. drumhead

Question 9:

A. sculpture

B. lantern

C. pottery

D. treat

►► ĐÁP ÁN:

1.D 2.D 3.D 4.D 5.C 6.A 7.B 8.D 9.A

Bài 2. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

Question 1:

A. populous

B. determine

C. forbidden

D. delicious

Question 2:

A. metropolitan

B. fascinatingly

C. multicultural

D. recreational

Question 3:

A. skyscraper

B. convenience

C. resident

D. vehicle

Question 4:

A. affordable

B. environment

C. variety

D. indicator

Question 5:

A. handicraft

B. lacquerware

C. artisan

D. pottery

Question 6:

A. historical

B. embroidery

C. authority

D. architecture

►► ĐÁP ÁN:

1.A 2.B 3.B 4.D 5.C 6.D

Bài tập trắc nghiệm Unit 2: Vocabulary and Grammar

Complete the sentences using the given words.

Question 1: Tourists can see a wide .................... of hand-made things at the event.

A. lot

B. variety

C. many

Question 2: He was hired for the position because he is ....................

A. reliability

B. reliably

C. reliable

Question 3: There are many stores in the .................... area of the city.

A. downtown

B. suburb

C. mountain

Question 4: Most big companies are built and developed in .................... areas.

A. urban

B. rural

C. mountainous

Question 5: He wants to buy an .................... car because he doesn’t have much money.

A. expensive

B. affordable

C. rich

Question 6: The research on tourism was .................... by scientists at the most famous national university.

A. conduction

B. conductive

C. conducted

Question 7: New Zealand is one of the countries of ....................

A. Oceania

B. Asian

C. Asian and Pacific

Question 8: Economic .................... this year are better than those of last year.

A. indicator

B. indicators

C. indicative

Question 9: Since changing the way of production, many craftsmen have voluntarily joined together to form ……….

A. cooperates

B. cooperation

C. cooperatives

D. cooperative

Question 10: The artisan is delighted to ………. to you the craft of creating prints in an old-age style.

A. demonstrate

B. explain

C. express

D. provide

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.C 3.A 4.A 5.B 6.C 7.C 8.B 9.B 10.B

Bài tập trắc nghiệm Unit 2: Reading

Bài 1. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

City planners have claimed trees (1)…… an important role in an urban environment. Children (2)…….. close to nature have better health, while walking in parks helps reduce blood pressure, stress and obesity. The problem is to select the right trees and (3)…… them.

Ha Noi is considered one of the greenest cities in Viet Nam thanks to its beautiful and precious trees. Ancient trees in Ha Noi are frequently (4)……. in poems. Each street can be (5)……… by a tree. To local residents, the hundred-year old trees that line the streets are more than just beautiful, they are part of the city's identity.

Due to the treasured place the trees have in the (6)………… of the local residents, Hanoians seem to have a lot of concern when construction workers chop them (7)………. Workers get away with digging around the trees without much care, and even (8)………. the trees without enough earth to grow - making them vulnerable to storms.

To (9)……… with the problem, Ha Noi's authorities have started a project of replanting trees: each of the capital's streets will be planted with two or three sorts of trees. Moreover, more people should be made (10)…… of the importance of protecting trees in communities.

Question 1:

A. act

B. play

C. enjoy

D. perform

Question 2:

A. grow up

B. grown up

C. growing up

D. being grown up

Question 3:

A. maintain

B. service

C. provide

D. care

Question 4:

A. referred

B. indicated

C. spoken

D. mentioned

Question 5:

A. described

B. presented

C. expressed

D. explained

Question 6:

A. brain

B. place

C. centre

D. heart

Question 7:

A. away

B. off

C. down

D. Ø

Question 8:

A. leave

B. remain

C. cause

D. have

Question 9:

A. solve

B. come up

C. deal

D. agree

Question 10:

A. understood

B. aware

C. capable

D. know

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.A 3.A 4.D 5.B 6.C 7.C 8.A 9.C 10.B

Bài 2. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

Recently, we made a trip to visit Dong Ho village with a desire to meet the old artisan – Nguyen Huu Sam. Just when we arrived villagers at the dyke in the village and talked with the villagers about the artisan, they immediately told us about him.

The old house owned by the artisan is situated in a long alley of the village. On the walls of the house there are many folk paintings in different genres, from daily life paintings to landscape paintings shown in a set of “four seasons”.

Mr. Sam told us about his past. When he was three years old, he was instructed in the craft of making Dong Ho paintings by his father. At five, he could help his father apply the Dong Ho paintings, and learn how to print the paper with proper colours. At seven, he was able to draw with a pen and make the most difficult samples. Years went by and the soul of Dong Ho folk paintings has kept seashell powder paint to the poonah-paper.

In the 1940s, this craft flourished. At that time, he was assigned by his parents to take the paintings to the market for sale. Mr. Sam said that 17 families in the village have been engaged in making Dong Ho paintings.

Artisan Sam has always been devoted to the making of Dong Ho paintings and has waited for opportunities to restore this traditional craft. In 1967, when the local authorities assigned him to restore the traditional genre of Dong Ho folk paintings, he gathered 50 villagers with professional skills and collected hundreds of woodblocks to establish the Dong Ho Painting Cooperative. Thanks to his efforts, such famous painting as "Rat's wedding", “Rooster”, “Scene of jealousy” and “Writing verses about precious flowers" have been revived. Dong Ho paintings have been available in many parts of the world such as Japan, France, Germany, Singapore and the United States.

Question 1: The themes of Dong Ho paintings are about ………..

A. landscapes

B. weddings

C. various aspects of life

D. animals and flowers

Question 2: In order to make Dong Ho paintings, we need seashell powder paint, the poonah-paper and ……...

A. proper colours

B. water

C. markets

D. woodblocks

Question 3: From paragraph 3, we can infer that when Mr. Sam was very young, he mostly helped his parents by ………….

A. applying the woodblocks with proper paints and pressing them on sheets of paper

B. applying seashell powder to make various paints for painting making   

C. drawing with a pen and using proper paints to make many copies of paintings   

D. collecting and taking the paintings to the market for sale

Question 4: All of the following can be inferred about the artisan - Mr. Sam – EXCEPT that ………..

A. he is popular in the village   

B. he could paint when he was three

C. he keeps a collection of Dong Ho paintings in his house   

D. the local authorities tried to revive the traditional genre

Question 5: In the writer's opinions, the future of Dong Ho paintings is ………..    

A. international

B. concerning

C. optimistic

D. negative

► ĐÁP ÁN:

1.C 2.A 3.A 4.B 5.C

Bài tập trắc nghiệm Unit 2: Writing

Choose the best option to complete the sentences.

Question 1: As she did so, her parents became ...............   

A. the angriest

B. the most angry

C. the more angry

D. angrier and angrier

Question 2: People should eat ............... and do ............. to reduce the risk of heart disease.

A. less fat/ more exercise

B. less and less fat/ the more exercise

C. the less fat/ the more exercise

D. fatter/ more exercise

Question 3: He spent a year in India and loves spicy food ............... the food is, ............... he likes it.

A. The hotter/ the more and more

B. The hotter/the more

C. The more and more hot/ the more

D. The hottest/ the most

Question 4: Of course you can come to the party ...............

A. The more the merrier

B. The more and the merrier

C. The more and merrier

D. The more and more merrier

Question 5: I feel ............... I did yesterday.

A. much more tired than

B. many more tired than

C. as many tired as

D. as more tired as

Question 6: She is ............... a spectator.

A. more an athlete than

B. more of an athlete than

C. an athlete more than

D. an athlete of more than

Question 7: His house is ............... mine.

A. twice as big as

B. as twice big as

C. as two times big as

D. as big as twice

Question 8: ................ live in Ho Chi Minh City than in the whole of the rest of the country.

A. As much as people

B. More people

C. As many as people

D. People more

Question 9: It gets ............... to understand what the professor has explained.

A. the more difficult

B. more difficult than

C. difficult more and more

D. more and more difficult

Question 10: You must drive more slowly in built up areas ............... you drive in the city, it is ............... that you will have an accident.

A. The faster and faster/ the more

B. The faster/ the more probable

C. The more and more fast/ the more and more probable

D. The more fastly/ the probable

►► ĐÁP ÁN:

1.D 2.A 3.B 4.A 5.A 6.B 7.A 8.B 9.D 10.B

►► CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ dưới đây để tải về Bộ 50 câu trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 2: City life (Có đáp án) file Word, PDF hoàn toàn miễn phí

Đánh giá bài viết
3.5
2 lượt đánh giá
CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM
Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội
Copyright © 2020 Tailieu.com
DMCA.com Protection Status