Logo

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 3: Teen stress and pressure có đáp án

Tổng hợp bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 3: Teen stress and pressure có đáp án, hỗ trợ các em rèn các kỹ năng như: Phonetics, Speaking, Vocabulary, Grammar, Reading, Writing.
5.0
0 lượt đánh giá

Trọn bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 3: Teen stress and pressure có đáp án. Cung cấp tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho các em học sinh, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho các kì thi quan trọng sắp tới.

Bộ 55 câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 9 Unit 3: Teen stress and pressure

Mời các bạn theo dõi chi tiết tại đây:

Bài tập trắc nghiệm Unit 3: Phonetics and Speaking

Bài 1: Choose a word whose underline part is pronounced differently from the others.

Question 1:

A. wandered

B. embroidered

C. embarrassed

D. preserved

Question 2:

A. sculpture

B. failure

C. closure

D. structure

Question 3:

A. who

B. when

C. where

D. what

Question 4:

A. columnist

B. frustrated

C. study

D. adulthood

Question 5:

A. helpline

B. empathise

C. embarrassed

D. depressed

Question 6:

A. tense

B. decision

C. skill

D. house-keeping

Question 7:

A. stressed

B. tense

C. concentrate

D. self-aware

Question 8:

A. delighted

B. helpline

C. advice

D. decision

Question 9:

A. classmate

B. pressure

C. embarrass

D. missing

►► ĐÁP ÁN:

1.C 2.B 3.A 4.A 5.D 6.A 7.B 8.D 9.B

Bài 2: Choose the word which has a different stress pattern from the others.

Question 1:

A. empathise

B. embarrassed

C. cognitive

D. adulthood

Question 2:

A. disappointed

B. adolescence

C. environment

D. independence

Question 3:

A. neighbourhood

B. assignment

C. emotion

D. supportive

Question 4:

A. experience

B. emotional

C. emergency

D. favourable

Question 5:

A. fabulous

B. skyscraper

C. lacquerware

D. determine

Question 6:

A. authenticity

B. cooperative

C. metropolitan

D. multicultural

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.C 3.A 4.D 5.D 6.B

Bài tập trắc nghiệm Unit 3: Vocabulary and Grammar

Bài 1. Choose the best option to complete the sentence.

Question 1: Adolescence is the period ________ child and young adulthood

A. for

B. between

C. and

D. from

Question 2: Your body will change in shape and________

A. height

B. high

C. tall

D. taller

Question 3: Your brain will grow and you’ll have improved self-control and_______ skills

A. housekeeping

B. reasoning

C. social

D. emotion control

Question 4: They can’t decide who _______ first

A. go

B. to go

C. went

D. going

Question 5: The girls are making fun ____ me so I’m very embarrassed

A. to

B. for

C. with

D. of

Question 6: Physical changes are different for every, so you don’t need to feel embarrased or______

A. frustrated

B. tense

C. confident

D. delighted

Question 7: I wish my parents could put themselves in my ______

A. situation

B. shoes

C. feelings

D. heart

Question 8: Do you need to be that stressed______?

A. on

B. in

C. out

D. with

Question 9: My mother is a strong person. She stays_____ even in the worst situations

A. calm

B. healthy

C. tense

D. confident

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.A 3.D 4.B 5.D 6.B 7.B 8.C 9.A

Bài 2. Choose the best option to complete the sentence.

Question 1: Julia said that she ............... there at noon.

A. is going to be

B. was going to be

C. will be

D. can be

Question 2: He ............... that he was leaving that afternoon.

A. told me

B. told to me

C. said me

D. says to me

Question 3: She said to me that she ............... to me the Sunday before.

A. wrote

B. has written

C. was writing

D. had written

Question 4: I ............... him to sell that old motorbike.

A. said to

B. suggested

C. advised

D. recommended

Question 5: My parents reminded me ............... the flowers.

A. remember to plant

B. Plant

C. to plant

D. planting

Question 6: I asked Martha ............... to enter law school.

A. are you planning

B. is she planning

C. was she planning

D. if she was planning

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.A 3.D 4.C 5.C 6.D

Bài tập trắc nghiệm Unit 3: Reading

Bài 1. Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

If parents bring up a child with the sole aim of turning the child into a genius, they will cause a disaster. According to several scientists, this is one of the biggest mistakes which ambitious parents make. Generally, the child will be only too aware of what his parents expect, and will fail. Unrealistic parental expectations can cause great damage to children.

However, if parents are not too unrealistic about what they expect their children to do, but are ambitious in a sensible way, the child may succeed in doing very well - especially if the parents are very supportive of their child.

Michael is very lucky. He is crazy about music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons for him. They even drive him 50 kilometers twice a week for violin lessons. Michael's mother knows very little about music, but his father plays the trumpet in a large orchestra. However, he never makes Michael enter music competitions if he is unwilling.

Winston, Michael's friend, however, is not so lucky. Both his parents are successful musicians, and they set too high a standard for Winston. They want their son to be as successful as they are and so they enter him for every piano competition held. They are very unhappy when he does not win. Winston is always afraid that he will disappoint his parents and now he always seems quiet and unhappy.

Question 1: One of the serious mistakes parents can make is to …………

A. push their child into trying too much   

B. help their child to become a genius   

C. make their child become a musician   

D. neglect their child's education

Question 2: Parents' ambition for their children is not wrong if they ………….

A. force their children into achieving success   

B. themselves have been very successful   

C. understand and help their children sensibly   

D. arrange private lessons for their children

Question 3: Michael is fortunate in that ………..

A. his father is a musician

B. his parents are quite rich   

C. his mother knows little about music

D. his parents help him in a sensible way

Question 4: Winston's parents push their son so much and he ………..

A. has won a lot of piano competitions   

B. cannot learn much music from them   

C. has become a good musician   

D. is afraid to disappoint them

Question 5: The two examples given in the passage illustratethe principle that ……….

A. successful parents always have intelligent children

B. successful parents often have unsuccessful children

C. parents should let the child develop in the way he wants   

D. parents should spend more money on the child's education

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.C 3.D 4.D 5.D

Bài 2. Read the following text about Bill Gate, the co-founder of Microsoft, and choose the best answer.

Bill Gates is the co-founder of Microsoft, the world’s largest PC software company. He is among the richest people in the world. Bill Gates’ interest in computers started when he was a teenager. After high school, he was accepted to several top colleges in the USA: Harvard, Yale, and Princeton. He chose to go to Harvard to study law. At Harvard, he focused more on his interest in computer than on coursework. He often relaxed by playing video games in Harvard’s computer lab. He left Harvard before graduating because he wanted to open a software company with his friend Paul Allen. However, he later said, “ I don’t think dropping out is a good idea.” In 2007, he received an honorary degree from Harvard. He began his speech by saying this to his father in the audience. “I’ve been waiting more than 30 years to say this: Dad, I always told you I’d come back and get my degree.” Bill Gates is no longer working full time for Microsoft. He is now, with his wife, running The Bill & Melinda Gates Foundation which aims to improve healthcare, reduce poverty, and promote education around the world.

Question 1: When did Bill Gates first develop his interest in computers?

A. during his teenage years   

B. when he went to university   

C. when he was at nursery school

Question 2: What did he study at Harvard University?   

A. computer science

B. business

C. law   

Question 3: What did he often do to relax while at Harvard?   

A. play sports

B. play video games

C. go to parties   

Question 4: Why did he drop out of Harvard?   

A. because he was ill    

B. because he wanted to study at another university   

C. because he wanted to start a software company

Question 5: What did he receive from Havard in 2007 ?

A. an honorary degree

B. a job

C. a company

►► ĐÁP ÁN:

1.A 2.C 3.B 4.C 5.A

Bài 3. Read the passage, and choose the correct answer A, B, Cor D for each question.

To preserve and develop traditional craft villages, in recent years, the local authorities have conducted preservation of four traditional crafts: brocade weaving, silver carving, blacksmithing, and carpentry to bring about economic and social efficiency for the development of provincial tourism…

Currently, the province of Lao Cai has formed the clear models of traditional villages. Cat Cat village has gradually built its brand with the forging and casting products, textiles of linens of Hmong people. The famous alcohol villages have found their footholds in the market such as Pho village corn wine (Bac Ha), Xeo village wine (in Bat Xat commune)

The villages in the province have been associated with tourism spots and promote tourism development in the community, improve living standards of many families through their home business, selling handicrafts, brocade products.

In the past, in the villages in Sa Pa, people mostly make their living in agriculture, forestry, but now there have been many households getting involved in tourism activities of the village.

With the aim of preserving and developing traditional village linked to tourism development, most of the villages have created its own definition for tourists to learn and explore. In particular, brocade weaving is dominant, serving the needs of families and tourists. Only in Sa Pa district has 11 embroidery and weaving villages, in Ta Phin village, and San Sa Ho village with about 1000 households participating and a number of groups from the district women society, put on the market each year more than 30,000 metres of fabric. Other districts like Van Ban, Bac Ha have also formed several embroidery villages, attracting thousands of workers.

Question 1: Cat Cat village is famous for……..

A. corn wine

B. its textiles of linens   

C. blacksmithing

D. silver carving   

Question 2: The purpose of preservation of traditional craft villages is bringing about …   

A. the clear models of traditional villages

B. weaving 30,000 metresof fabric

C. the start of tourism

D. economic and social development

Question 3: We can infer from the passage that tourism has    

A. raised labour income in rural areas

B. made all farmers quit farming

C. prevented forests from being cut down

D. found its footholds in the market

Question 4: All of the following are true EXCEPT that   

A. brocade weaving has become the most important craft in Sa Pa and nearby districts

B. local people can sell brocade handicrafts, products to tourists   

C. other districts should start preserving their crafts like Sa Pa   

D. preservation of traditional crafts can be associated with tourism

Question 5: The word "definition" in paragraph 3 is closest in meaning to

A. descriptions of features

B. explanation of the meaning

C. quality of being clear

D. what tourism means

►► ĐÁP ÁN:

1.B 2.C 3.A 4.A 5.B

Bài tập trắc nghiệm Unit 3: Writing

Question 1: Nam wanted to know what time ...............

A. does the movie begin

B. did the movie begin

C. the movie begins

D. the movie began

Question 2: I wondered ............... the right thing.

A. whether I was doing

B. if I am doing

C. was I doing

D. am I doing

Question 3: The scientist said the earth ............... the sun.

A. goes round

B. is going around

C. went around

D. was going around

Question 4: Peter said that if he ............... rich, he ............... a lot.

A. is – will travel

B. were – would travel

C. had been – would have travelled

D. was – will travel

Question 5: They said that they had been driving through the desert ...............

A. the previous day

B. yesterday

C. the last day

D. Sunday previously

Question 6: He asked the children ............... too much noise.

A. not to make

B. not making

C. don’t make

D. if they don’t make

Question 7: The man said that money ............... the passport to everything.

A. will be

B. is

C. was

D. can be

Question 8: The teacher said Columbus ............... America in 1942.

A. discovered

B. had discovered

C. was discovering

D. would discover

Question 9: John said he ............... her since they ............... school.

A. hasn’t met – left

B. hadn’t met - had left

C. hadn’t met – left

D. didn’t meet - has left

Question 10: The woman asked ............... get lunch at school.

A. can the children

B. whether the children could

C. if the children can

D. could the children

►► ĐÁP ÁN:

1.D 2.A 3.C 4.B 5.A 6.A 7.C 8.B 9.B 10.B

►► CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ dưới đây để tải về Bộ 55 câu trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 9 Unit 3: Teen stress and pressure (Có đáp án) file Word, PDF hoàn toàn miễn phí!

Đánh giá bài viết
5.0
0 lượt đánh giá
CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM
Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội
Copyright © 2020 Tailieu.com
DMCA.com Protection Status