Logo

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 trường THCS Lương Thế Vinh - Hà Nội 2020 (Đáp án)

Đề thi tiếng Anh vào lớp 6 trường THCS Lương Thế Vinh - Hà Nội 2020 có lời giải chi tiết, được chúng tôi cập nhật mới nhất từ hệ thống kho đề thi, đề kiểm tra tuyển sinh lớp 6. Hỗ trợ học sinh ôn luyện hiệu quả
-/-
0 lượt đánh giá
Chia sẻ qua

Chúng tôi sưu tầm và giới thiệu các em tài liệu Đề thi đầu vào lớp 6 môn Tiếng Anh trường trung học cơ sở Lương Thế Vinh Hà Nội năm 2020 có lời giải chi tiết đi kèm, từ hệ thống kho đề thi tuyển sinh vào lớp 6 trên cả nước. Nhằm giúp các em ôn tập, củng cố kiến thức và rèn luyện giải các dạng đề thi khác nhau để chuẩn bị tốt cho kì thi chuyển cấp quan trọng của các em học sinh lớp 5.

1. Đề thi tuyển sinh lớp 6 môn tiếng Anh trường THCS Lương Thế Vinh Hà Nội 2020

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.           

1.  A bean                  B. pea                         C. meat                       D. heavy

2.  A farm                  B. bar                         C. tall                         D. car

3. A. red                     B. tent                         C. end                         D. forest

II. Find the word which is not the same with the others in a group.

4. A. mountain          B. valley                    C. cave                       D. club

5. A. rooster              B. writer                     C. gamer                    D. swimmer

III. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best completes the sentence.

6. Going by train isn’t __________ convenient as going by car.

A. so                           B. as                           C. more                      D. A & B are correct.
7. What __________ lovely living room !

A. a                            B. an                           C. the                          D. -

8. American students take part __________ different activities at recess.

A. at                           B. on                           C. to                            D. in

9. __________ you have a test tomorrow morning?

A. Will                       B. Do                          C. Are                         D. does

10. In London people cheer and sing when the clock __________ midnight on New Year's Eve.

A. gets                        B. strikes                   C. see                         D. goes

11. There is too much noise in this room now. I can’t understand what __________.

A. is the teacher saying                               B. the teacher is saying

C. the teacher says                                       D. does the teacher say

12. The Nile River is the __________ river in the world, __________ the Amazon is the widest.

A. long - so                B. long – because     C. longer – but                      D. longest – but

13. You __________ take all necessary things along with you before you start the trip.

A. should                   B. shouldn't               C. mustn't                  D. can

14. Many foreign visitors come to Ha Long Bay because of its natural __________.

A. beauty                   B. beautiful               C. pretty                     D. wonder

15. _________ is the most expensive city in the world? – I think it’s Tokyo.

A. What                     B. where                    C. when                      D. how

IV. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition.

16. Put __________ your warm coat. It’s cold today.

17. If you have a problem, ask __________ help.

18. My children are afraid __________ dogs.

19. Most __________ them are fond __________ fiction books.

20. It's very kind __________ you to help me.

V. Each of the following sentences has one mistake. Identify and correct the mistakes.

21. Our team wins in the football match last Friday.

____________________________________________________________

22. How often do you practice play volleyball?

____________________________________________________________

23. His team lost game because his team practiced a lot.

____________________________________________________________

24. Singapore is cleanest city in the world.

____________________________________________________________

25. It spent a long time to travel to the skiing resort but in the end we got there.

____________________________________________________________

VI. Give the correct form of the words in brackets.

26. Should I write “Bristish” or “English” as my __________? (NATION)

27. We’ve worked together for several months to provide good facilities for __________ people. (ABLE)

28. Have you ever seen this comedy? It’s really __________. (FUN)

29. I love action films. They’re very __________. (EXCITE)

30. Street are decorated with __________ lights and red banners. (COLOUR)

VII. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

            Tra Co Beach in Quang Ninh province is 9 kilometers from Mong Cai. It has the (31) __________ and the most romantic beach in Viet Nam. Tourists can enjoy the (32) __________ of white sand beaches and green seawater all year (33) __________. Visitors can (34) __________ enjoy the sunset or sunrise in Con Mang islet. You can visit Tra Co Communal House, Linh Khanh Pagoda, and Tra Co Church. If tourists want some fresh (35) __________, they can find it from fishing boats. They can take part in "Tra Co Festival" from May 30 to June 6.

31. A. long                 B. longer                    C. longest                  D. much longer

32. A. beauty             B. beautiful               C. of beauty              D. pretty

33. A. over                B. long                       C. round                     D. longer

34. A. be                    B. be able                   C. then                       D. also

35. A. seafood          B. menu                     C. air                          D. Water

VIII. Read the passage and answer the questions.

 The Amazon River in South America is an amazing and important river for the planet.

 The Amazon River carries more water than any other river in the world. In fact, the Amazon River is responsible for twenty percent of fresh water that flows into the world's oceans.

 The Amazon River is the second-longest river in the world (the Nile River in Africa is the longest), and about 6,400 km long.

The Amazon River has the largest area of land that flows into the river, and more tributaries than any other river in the world - more than 200 tributaries.

36. How many percentage of freshwater flowing into the world's oceans is the Amazon River responsible for?

______________________________________________________

37. Does the Amazon River carry more water than any other river in the world?

______________________________________________________

38. How long is the Amazon River?

______________________________________________________       

39. What is the longest river in the world?

______________________________________________________

40. How many tributaries does it have?

______________________________________________________

IX. Make questions for the underlined parts.

41. In 2010, 51,515 people attended Burning Man.

______________________________________________________

42. The Animals programme is on at 8 o'clock Wednesday night.

______________________________________________________

43. I sent these letters to my pen pal in Canada.

______________________________________________________

44. My shoes are eighty thousand dong.

______________________________________________________

45. His house is about 160 square meters. (how big)

______________________________________________________

X. Write complete sentences, using the given cues.

46. Most/ people/ Tokyo/ travel/ work/ by train.

______________________________________________________

47. I/ be/ Sa Pa/ many times/ with/ family.

______________________________________________________

48. I /not/ go/ school/ yesterday/ because/ I/ ill.

______________________________________________________

49. Nha Trang/ attract/ lots/ tourists/ because/ it/ most beautiful/ beaches/ Viet Nam.

______________________________________________________

50. You/ see/ latest Batman film?

______________________________________________________

2. Đáp án đề thi tiếng Anh lên lớp 6 THCS Lương Thế Vinh HN năm 2020

I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the others by circling A, B, C, or D.      

1. D     2. C     3. D

II. Find the word which is not the same with the others in a group.

4. D     5. A

III. Choose the word or phrase (A, B, C, or D) that best completes the sentence.

6. D     7. A     8. D     9. A     10. B   11. B   12. D   13. A   14. A   15. A

IV. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition.

16. on             17. for             18. of              19. of – of      20. of

V. Each of the following sentences has one mistake. Identify and correct the mistakes.

21. wins -> won

22. playing -> playing

23. because -> although

24. cleanest -> the cleanest

25. spent -> took

VI. Give the correct form of the words in brackets.

26. nationality

27. disabled

28. funny

29. exciting

30. colourful

VII. Choose the correct answer A, B, C, or D for each of the gaps to complete the following text.

31. C   32. A   33. C   34. D   35. A

VIII. Read the passage and answer the questions.

36. Twenty percent of fresh water.

37. Yes, it does.

38. It is about 6,400 km long.

39. The Nile River in Africa.

40. More than 200 tributaries.

IX. Make questions for the underlined parts.

41. How many people attended Burning Man in 2010?

42. When is the Animals programme on?

43. Who/Whom did you send these letters to?

44. How much are your shoes?

What is the price of your shoes?

How much do your shoes cost?

45. How big is his house?

X. Write complete sentences, using the given cues.

46. Most people in Tokyo travel to work by train.

47. I have been to Sa Pa many times with my family.

48. I didn’t go to school yesterday because I was ill.

49. Nha Trang attracts lots of tourists because it is the most beautiful beaches in Viet Nam.

50. Have you heard the latest news about the flood in Da Nang?

Tham khảo thêm một số đề tiếng Anh thi vào lớp 6 khác:

Ngoài ra các em học sinh và thầy cô có thể tham khảo thêm nhiều tài liệu hữu ích hỗ trợ ôn luyện thi môn tiếng anh khác được cập nhật liên tục tại chuyên trang của chúng tôi.

►►CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ dưới đây để tải về đề tuyển sinh lớp 6 môn tiếng anh trường THCS Lương Thế Vinh Hà Nội năm 2020, hỗ trợ tải file Word, file pdf, giúp các em ôn luyện giải đề đạt hiệu quả nhất.

Chia sẻ bởi:Trang Trang
Đánh giá bài viết
Chia sẻ qua
Bài đăng nổi bật

CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM

Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội

Fanpage:

Tailieu.com
DMCA.com Protection Status
All content Copyright © 2020 Tailieu.com