Logo

2 Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 2021 - Phần 1 (Có đáp án)

Tổng hợp 2 bộ đề thi Tiếng Anh lớp 8 giữa học kì 1 2021 - Phần 1 có đáp án và hướng dẫn giải chi tiết từ đội ngũ chuyên gia giàu kinh nghiệm biên soạn và chia sẻ. Hỗ trợ các em ôn luyện giải đề đạt hiệu quả.
3.4
13 lượt đánh giá

Kì thi giữa học kì 1 sắp tới, chúng tôi xin giới thiệu đến các em 2 bộ đề thi Anh giữa kì 1 lớp 8 - Phần 1 năm 2021 có lời giải chi tiết. Nội dung bám sát theo chương trình học trong nhà trường. Giúp các bạn học sinh ôn tập và luyện tập làm quen với nhiều dạng đề, đồng thời cũng chuẩn bị tốt cho kì thi sắp tới của mình. Mời các bạn tham khảo bài viết dưới đây.

Đề kiểm tra giữa kì 1 Tiếng Anh 8 năm 2021 - Đề số 1

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1.A. sure

B. soundly

C. simple

D.stilt

1.A. ethnic

B. unique

C. basic

D. diverse

1. A. terraced

B. satisfied

C. hooked

D. relaxed

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1. A. active

B. commune

C. diverse

D. heritage

2. A. community

B. identify

C.expensive

D. social

Exercise 3: Choose the correct answer

1.We are all hook ________ making star lanterns.

A.in  

B.off 

C.on 

D.to

2. The Hmong of Sa Pa are called Black Hmong ________ their mainly black clothing.

A. because of        

B.in spite of          

C.in order to         

D.according to

3.________ drop that mobile phone and do your homework?

A.Why don’t you  

B.How about        

C.Would you mind

D.When did you

4. Their family have moved to the city ________ 2001.

A.horn        

B.for 

C. in  

D. since

5.The crops __________ on the weather.

A.depend heavy    

B. depend heavily

C. affect heavy      

D. affect heavily

6. During the festival, they fly many ___________ kites in different shapes and sizes.

A. colour     

B. colourless          

C. colourful 

D. colouring

7. An old woman was ________ the goats up the mountainside.

A. riding      

B. taking      

C. herding    

D. running

8. __________does Hoa Ban Festival take place? - In Lai Chau.

A. What       

B. Where     

C. When      

D. How

Exercise 4: Write the correct form of the words in brackets

1. The Internet has already changed the way people ______________. (social)

2. Red River Delta is an agriculturally rich area and densely ______________. (populate) 

3. Who lives more happily, ______________ or city dwellers? (nomadic)

Exercise 5: Choose the best answer

Are you a screenager? Are you (1)________ glued to the TV, texting your friends, chatting online, or perhaps trying to move (2)________ another level in one of your favourite video games? Well, if you are, you are in the majority.

Most teenagers do almost (3)________ electronically. They watch digital TV, listen to music on a digital MP3 player and (4)________ with friends through email, instant messaging or by mobile phone. Teenagers even do most of their reading online now. When they need help with their homework, it’s often the Internet that they (5)________.

Experts from all over the world worry that teenagers’ addiction to technology is having an effect (6)________ on their health and on their behaviour. In some countries, teenagers are getting help. In Asia, there are even boot camps (7)________ children receive psychological help and treatment. It’s (8)________ that these types of camps will become common in other countries in the future.

1.A. definitely

B. constantly

C. hardly

D. finally

2. A. in

B. off

C. out

D. up

3. A. everything

B. something

C. anything

D. nothing

4. A. relate

B. socialize

C. join

D. communicate

5. A. carry on

B. get off

C. turn to

D. find out

6. A. either

B. all

C. both

D. whether

7. A. which

B. where

C. what

D. that

8. A. probable

B. difficult

C. comfortable

D. satisfied

Exercise 6: Rewrite the following sentences without changing its meaning

1. I have done voluntary work for three years.

    I started _____________________________________________

2. It took me two hours to walk to her village.

    I spent ______________________________________________

3. Flying a kite in the countryside is very exciting.

    It’s _________________________________________________

Exercise 7: Choose the underlined word or phrase, A, B, C or D that needs correcting.

1. She goes (A) to the (B) dance club with (C) her friends every evening Sunday (D).

2. Playing (A) team sports gives (B) you much (C) fun than individual (D) sports.

3. Wonderful (A) family days (B) are (C) some of most (D) special memories

Đáp án đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 8 giữa kì 1 2021 (Đề số 1)

Exercise 1: Choose the word that has underlined part pronounced differently from the rest

1-A            2-D          3-B

Exercise 2: Choose the word that has different stress pattern

1-C          2-D

Exercise 3: Choose the correct answer

1-C 

2-A 

3-A 

4-D 

5-B 

6-C 

7-C 

8-B 

Exercise 4: Write the correct form of the words in brackets

1. socialize

2. populated

3. nomads

Exercise 5: Choose the best answer

1-B 

2-D 

3-A 

4-D 

5-C 

6-C 

7-B  

8-A 

Exercise 6: Rewrite the following sentences without changing its meaning

1. I started to do/ doing voluntary work three years ago.

2. I spent two hours walking to her village.

3. It’s very exciting to fly a kite in the countryside.

Exercise 7: Choose the underlined word or phrase, A, B, C or D that needs correcting.

1. D (Sunday evening)

2. C (more)

3. D (of the most)

Đề thi Tiếng Anh 8 giữa học kì 1 năm 2021 - Đề số 2

I. Chọn từ mà phần gạch chân có cách phát âm khác các từ còn lại trong mỗi câu sau.

1. A. equipment          B. socket          C. customer       D. sentence 

2. A. enough         B. brought         C. ought        D. course  

3. A. choose          B. kitchen       C. chemical           D. chore

4. A. buffalo        B. wisdom        C. clothes         D. rope

5. A. match           B. sauce pan       C. transmit        D. safety

II. Chọn đáp án đúng cho mỗi câu sau.

6. Yesterday, I ……… to the cinema.

A. go

B. will go

C. went

D. gone

7. On the left …… the picture, you can see his grandmother, Jane Cryer.

A. to

B. from

C. on

D. of

8. She fell and hurt ………

A. her

B. herself

C. himself

D. myself   

9. Let’s go to the theater this evening.

A. Let us

B. Let me

C. You should

D. Would you like

10. They ……… buy a new car next month.

A. are going to

B. will

C. Æ 

D. A & B

11. My sister and I ……… the cartoons on TV every Saturday last summer.

A. watch

B. watched

C. watches

D. watching

12. Water ……… at 1000 C.

A. boil

B. boiling

C. boils

D. is boiling

13. I live ……… 20 Oxford Street.

A. at

B. in

C. on

D. from

14. Her new glasses change her ………..

A. appear      B. appearance     C. appears          D. appearances

15. I tried ……… her name but I couldn’t.

A. remember

B. remembering

C. to remember

D. remembered

16. I ……… badminton but I don’t time have for it now.

A. use to play

B. used to playing

C. use to playing

D. used to play

17. He decided ………. what would happen.

A. to stay and see

B. staying and seeing

C. to stay and seeing

D. saying and see

18. He was late, but fortunately, his friends waited for him.

A. luckily

B. magically

C. cruelly

D. lately

19. You …….. write on the walls.

A. have to

B. must

C. don’t have to

D. must not

20. Are Christ going to close his shop early ……..?

A. last night

B. tonight

C. last month

D. yesterday

III. Tìm lỗi sai trong mỗi câu sau.

21. That man is (A) going to gets (B) wet because (C) he doesn’t (D) have an umbrella.

22. Once when I was (A) ten, I used to get sick (B) and went (C) to (D) the hospital.

23. Lan is (A) not going to (B) buy a big (C) house yesterday (D).

24. Nam doesn’t have to (A) take his (B) medicine yesterday because (C) he was better (D).

25. We took all (A) the rubbish outside (B) and burn (C) it (D).

IV. Đọc đoạn văn sau và chọn đáp án đúng cho mỗi thông tin.

     Once a poor farmer had a daughter named Little Pea. After his wife died, the farmer married again. His new wife had a daughter, Stout Nut. Unfortunately, the new wife was very cruel to Little Pea. Little Pea had to do chores all day. This made Little Pea’s father very upset. He soon died of a broken heart.

     Summer came and went. In the fall, the village held its harvest festival. That year, everyone was excited as the prince wanted to choose his wife from the village. Stout Nut’s mother made her new clothes for her, but poor Little Pea had none.

     However, before the festival started, a fairy appeared and magically changed Little Pea’s rags into beautiful clothes.

     As Little Pea ran to the festival, she dropped one of her shoes and lost it. When the prince found the shoe, he decided to marry he girl who owned it. Of course the shoe fitted Little Pea, and the prince immediately fell in love with her.

26. Little Pea’s father was a ……… and her mother died when she was young.

 A. rich farmer

B. poor farmer

C. rich worker

D. poor worker

27. What does “His” in the first line refer to?

A. Little Pea’s father

B. Little Pea’s brother

C. A fairy

D. The prince

28. Stout Nut’s mother made new clothes for ……… before the festival.

A. herself

B. Stout Nut

C. Little Pea

D. the prince

29. The village held its harvest festival in the ……..

A. fall

B. summer

C. spring

D. winter

30. Which following sentence is NOT true?

A. Little Pea’s father died of a broken heart because he was very upset about his new wife.

B. Little Pea’s step mother made her do chores all day.

C. Little Pea’s mother made new clothes for Little Pea and Stout Nut before the festival.

D. The prince decided to marry Little Pea.

V. Chọn đáp án đúng để điền vào chỗ trống trong đoạn văn.

Once a farmer lived a (31)……….. life with his family. His chicken laid many eggs which the farmer used (32) ……… to buy food and clothing for his family.

One day, he went to collect the eggs and discovered one of the chickens (33) …….. a gold egg. He shouted excitedly to his wife, “We’re rich! We’re rich!”

His wife ran to him and they both looked at the egg in amazement. The wife wanted more, so her husband decided (34) …….. open all the chickens and find more gold eggs. Unfortunately, he couldn’t find any eggs. When he finished, all the chickens were dead.

There (35) ……… no more eggs of any kind for the foolish farmer and his greedy wife.

31. A. comfort         B. comfortable           C. unhappily         D. happily

32. A. sell            B. selling             C. sold               D. to sell

33. A. lay            B. laid                C. to lay             D. laying

34. A. to cut           B. cutting            C. cut                  D. to cutting

35. A. wasn’t              B. was                C. weren’t           D. were

VI. Viết các câu sau theo gợi ý.

36. I didn’t go to school in the morning last year so I got up late.

I used …………………………………………………………………………

37. Lan is only ten years old. She isn’t in my class. (enough)

Lan isn’t …………………………………………………………

38. Last night / she / come home / 10.30 and 11.00.

 …………………………………………………………………………………

39. They plan to invite him for dinner tonight. (be going to)

They ……………………………………………………………………………

40. Driving too fast is dangerous.

It’s ………………………………………………………………………………

Đáp án đề thi Tiếng Anh giữa kì 1 lớp 8 2021 (Đề số 2)

1-A 2-A 3-C 4-B 5-D 6-C 7-D
8-B 9-A 10-D 11-B 12-C 13-A 14-B
15-C 16-D 17-A 18-A 19-D 20-B 21-B
22-C 23-D 24-A 25-C 26-B 27-A 28-B
29-A 30-C 31-B 32-D 33-B 34-A 35-D

36. I used to get up late last year because I didn’t go to school in the morning.

37. Lan isn’t old enough to be in my class.

38. Last night she came home between 10.30 and 11.00.

39. They are going to invite him for dinner tonight.

40. It’s dangerous to drive too fast.

Tham khảo thêm:

►►► CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ bên dưới để tải về 2 bộ đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh lớp 8 - Phần 1 năm 2021 (Có đáp án), file word, pdf hoàn toàn miễn phí, hỗ trợ các em ôn luyện giải đề đạt hiệu quả nhất.

Đánh giá bài viết
3.4
13 lượt đánh giá
CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM
Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội
Copyright © 2020 Tailieu.com
DMCA.com Protection Status