Logo

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 Unit 5: Cultural identity có đáp án

Tổng hợp bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 Unit 5: Cultural identity có đáp án, hỗ trợ các em rèn các kỹ năng như: Phonetics, Speaking, Vocabulary, Grammar, Reading, Writing.
5.0
1 lượt đánh giá

Trọn bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 5: Cultural identity có đáp án. Cung cấp tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho các em học sinh, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho các kì thi quan trọng sắp tới.

Bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 5: Cultural identity

Mời các bạn theo dõi chi tiết tại đây:

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 5: Phonetics and Speaking

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 1:

A. anthem

B. appear

C. attire

D. attend

Question 2:

A. unify

B. unique

C. uniqueness

D. unite

Question 3:

A. assimilate

B. diagnose

C. festival

D. scenery

Question 4:

A. diversity

B. endanger

C. geography

D. opposite

Question 5:

A. circumstance

B. considerate

C. community

D. identity

Question 6:

A. capture

B. picture

C. ensure

D. pleasure

Question 7:

A. different

B. important

C. essential

D. negation

Question 8:

A. popular

B. dangerous

C. environment

D. applicant

Question 9:

A. opportunity

B. intellectual

C. psychology

D. civilization

Question 10:

A. dormitory

B. elementary

C. beneficial

D. continental

Đáp án:

1. A 2. A 3. A 4. D 5. A 6. C 7. A 8. C
9. C 10. A

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 5: Vocabulary and Grammar

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 1: When it comes to diversity, language can be a bridge for building relationships, or a tool for creating and maintaining divisions across differences.

A. assimilation

B. distinction

C. uniformity

D. variance

Question 2: The situation got out of hand when the festival organisers couldn't foresee that the mob would get angry because they were stopped from taking the offerings.

A. hard to complete

B. difficult to control

C. impossible to find

D. unlikely to happen

Question 3: A number of practices at local festivals have come under strong scrutiny in recent years.

A. approval

B. attention

C. disapproval

D. examination

Question 4: Local people believe that the festival is an opportunity to teach younger generations about patriotism and bravery.

A. heroism

B.justice

C. loyalty

D. truth

Question 5: A smiling Princess Anne was attired in an aqua-blue hat and matching jacket, with white top.

A. caught

B. grabbed

C. revealed

D. shown

Question 6: This is especially important in the age of globalisation, where countries face a daunting challenge to preserve their own cultural identities.

A. intimidating

B. delighting

C. encouraging

D. urging

Question 7: The Indigenous experience, like with any form of belonging, is highly fluid and context-specific, meaning there are countless examples of what such cultural pluralities can look like.

A. countable

B. uncountable

C. too few to count

D. too many be counted

Question 8: Steve Kootenay-Jobin, Aboriginal housing coordinator at Mount Royal University, notes that many Indigenous students who move to the city for education, encounter culture shock.

A. avoid

B. confront

C. overcome

D. wipe out

Question 9: Culture has been described as features that are shared and bind people together into a community.

A. divide

B. engage

C. force

D. unite

Question 10: Once you have been accepted as a pupil or student at the school or college, it's against the law for them to discriminate against you because of your religion or belief.

A. judge

B. neglect

C. misinterpret

D. expel

Đáp án:

1. D 2. B 3. D 4. C 5. B
6. A 7. D 8. B 9. D 10. A

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 5: Reading

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Although noise, commonly defined as unwanted sound, is a widely recognized form of pollution, it is very difficult to measure because the discomfort experienced by different individuals is highly subjective and, therefore, variable. Exposure to lower levels of noise may be slightly irritating, whereas exposure to higher levels may actually cause hearing loss. Particularly in congested urban areas, the noise produced as a byproduct of our advancing technology causes physical and psychological harm, and detracts from the quality of life for those who are exposed to it.

Unlike the eyes, which can be covered by the eyelids against strong light, the ear has no lid, and is, therefore, always open and vulnerable; noise penetrates without protection. Noise causes effects that the hearer cannot control and to which the body never becomes accustomed. Loud noises instinctively signal danger to any organism with a hearing mechanism, including human beings. In response, heartbeat and respiration accelerate, blood vessels constrict, the skin pales, and muscles tense. In fact, there is a general increase in functioning brought about by the flow of adrenaline released in response to fear, and some of these responses persist even longer than the noise, occasionally as long as thirty minutes after the sound has ceased.

Because noise is unavoidable in a complex, industrial society, we are constantly responding in the same way that we would respond to danger. Recently, researchers have concluded that noise and our response may be much more than an annoyance. It may be a serious threat to physical and psychological health and well-being, causing damage not only to the ear and brain but also to the heart and stomach. We have long known that hearing loss is America's number one nonfatal health problem, but now we are learning that some of us with heart disease and ulcers may be victims of noise as well. Fetuses exposed to noise tend to be overactive, they cry easily, and they are more sensitive to gastrointestinal problems after birth. In addition, the psychic effect of noise is very important. Nervousness, irritability, tension, and anxiety increase affecting the quality of rest during sleep, and the efficiency of activities during waking hours, as well as the way that we interact with each other.

Question 1: Which of the following is the author's main point?

A. Hearing loss is America's number one nonfatal health problem.

B. Loud noises signal danger.

C. Noise may pose a serious threat to our physical and psychological health.

D. The ear is not like the eye.

Question 2: According to the passage, what is noise?

A. byproduct of technology.

B. Physical and psychological harm

C. Congestion.

D. Unwanted sound.

Question 3: Why is noise difficult to measure?

A. All people do not respond to it in the same way

B. It causes hearing loss.

C. It is unwanted.

D. People become accustomed to it.

Question 4: The word ‘congested’ in paragraph 1 could best be replaced by ___.

A. hazardous

B. crowded

C. polluted

D. rushed

Question 5: The word it in the first paragraph refers to ___.

A. the quality of life

B. advancing technology

C. the noise

D. physical and psychological harm

Question 6: According to the passage, people respond to loud noises in the same way that they respond to ___.

A. annoyance

B. danger

C. damage

D. disease

Question 7: Look at the verb accelerate in paragraph 3. Which of the following is the closest in meaning to _____.

A. decrease

B. alter

C. increase

D. release

Question 8: The phrase ‘as well as’ in paragraph 4 is closest in meaning to ___.

A. after all

B. instead

C. also

D. regardless

Question 9: It can be inferred from the passage that the eye ___.

A. responds to fear

B. enjoys greater protection than the ear

C. increases functions

D. is damaged by noise

Đáp án:

1. C 2. D 3. A 4. B 5. C
6. B 7. C 8. C 9. B

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 5: Writing

Mark the letter A, B, C or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Question 1: Harry no longer smokes a lot.

A. Harry now smokes a lot.

B. Harry used to smoke a lot.

C. Harry didn’t use to smoke a lot.

D. Harry rarely smoked a lot.

Question 2: “I’ll call you as soon as I arrive at the airport,” he said to me.

A. He objected to calling me as soon as he arrived at the airport.

B. He promised to call me as soon as he arrived at the airport.

C. He denied calling me as soon as he arrived at the airport.

D. He reminded me to call him as soon as he arrived at the airport.

Question 3: People think that traffic congestion in the downtown area is due to the increasing number of private cars.

A. Traffic congestion in the downtown area is blamed for the increasing number of private cars.

B. The increasing number of private cars is thought to be responsible for traffic congestion in the downtown area.

C. The increasing number of private cars is attributed to traffic congestion in the downtown area.

D. Traffic congestion in the downtown area is thought to result in the increasing number of private cars.

Question 4: The young girl has great experience of nursing. She has worked as a hospital volunteer for years.

A. Before she worked as a hospital volunteer for years, the young girl has great experience of nursing.

B. Much as she has worked as a hospital volunteer for years, the young girl has great experience of nursing.

C. Having worked as a hospital volunteer for years, the young girl has great experience of nursing.

D. With great experience of nursing, the young girl has worked as a hospital volunteer for years.

Question 5: Peter told us about his leaving the school. He did it on his arrival at the meeting.

A. Only after his leaving the school did Peter inform us of his arrival at the meeting.

B. Not until Peter told us that he would leave the school did he arrive at the meeting.

C. Hardly had Peter informed us about his leaving the school when he arrived at the meeting.

D. No sooner had Peter arrived at the meeting than he told us about his leaving the school.

Question 6: Preserving cultural identities in international world is a matter of great dispute.

A. It is a great dispute as cultural identities should be preserved in international.

B. No matter how great dispute is, cultural identities should be preserved in international.

C. That the dispute of preserving cultural identities in international world is a great matter.

D. The fact that cultural identities should be preserved in international world is a matter of great dispute.

Question 7: Sacred texts and ceremonies can seem confusing with no one there to guide.

Young people find an expert willing to explain their significance.

A. Although sacred texts and ceremonies can seem confusing with no one there to guide, young people are forced to find an expert willing to explain their significance.

B. Because sacred texts and ceremonies can seem confusing with no one there to guide, so young people are willing to find an expert to explain their significance.

C. For sacred texts and ceremonies can seem confusing with no one there to guide, young people might find an expert willing to explain their significance.

D. Since sacred texts and ceremonies can seem confusing with no one there to guide, young people are supposed to find an expert willing to explain their significance.

Question 8: Culture, language, facilities or economy level of the family are different. Vocal guidelines and acting in daily activities are the ways of the life experience knowledge transfer.

A. Vocal guidelines and acting in daily activities are the ways of the life experience knowledge transfer despite of different culture, language, facilities or economy level of the family.

B. Vocal guidelines and acting in daily activities are the ways of the life experience powledge transfer regardless of different culture, language, facilities or economy level of the family.

C. Vocal guidelines and acting in daily activities are the ways of the life experience knowledge transfer due to different culture, language, facilities or economy level of the family.

D. Vocal guidelines and acting in daily activities are the ways of the life experience knowledge transfer although different culture, language, facilities or economy level of the family.

Question 9: We can't deny the potential influences of global communications on our cultural identity, as it will become even more powerful.

A. It can be undeniable that global communications will become even more powerful in potentially influencing our cultural identity.

B. It cannot deny that global communications will become even more powerful in potentially influencing our cultural identity.

C. It cannot be denied that global communications will become even more powerful in potentially influencing our cultural identity.

D. It hardly deny that global communications will become even more powerful in potentially influencing our cultural identity.

Question 10: We accept that changes are unavoidable. We will not allow everything to be wiped out, destroyed or forgotten.

A. Accepting that changes are unavoidable does not mean that we will allow everything to be wiped out, destroyed or forgotten.

B. Despite accepting that changes are unavoidable, but we will not allow everything to be wiped out, destroyed or forgotten.

C. Rather than accepting that changes are unavoidable we will allow everything to be wiped out, destroyed or forgotten.

D. We accept that changes are unavoidable, as we will not allow everything to be wiped out, destroyed or forgotten.

Đáp án:

1. B 2. B 3. B 4. C 5. D 6. D 7. D 8. B
9. C 10. A

►►CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ dưới đây để tải về Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 Unit 5: Cultural identity có đáp án file Word, pdf hoàn toàn miễn phí!

Đánh giá bài viết
5.0
1 lượt đánh giá
CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM
Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội
Copyright © 2020 Tailieu.com
DMCA.com Protection Status