Logo

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 Unit 6: Endangered species có đáp án

Tổng hợp bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 Unit 6: Endangered species có đáp án, hỗ trợ các em rèn các kỹ năng như: Phonetics, Speaking, Vocabulary, Grammar, Reading, Writing.
5.0
0 lượt đánh giá

Trọn bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 6: Endangered species có đáp án. Cung cấp tài liệu tham khảo miễn phí và hữu ích dành cho các em học sinh, quý thầy cô giáo, chuẩn bị tốt cho các kì thi quan trọng sắp tới.

Bộ câu hỏi trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 6: Endangered species

Mời các bạn theo dõi chi tiết tại đây:

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 6: Phonetics and Speaking

Choose the letter A, B, C or D the word that has the underlined part different from others.

Question 1: A. occurs B. prevents C. answers D. animals
Question 2: A. study B. bury C. cut D. young
Question 3: A. national B. landscape C. courage D. balance
Question 4: A. liquid B. reliable C. revival D. final
Question 5: A. general B. education C. secondary D. remember
Question 6: A. logic B. voluntary C. opposite D. portable
Question 7: A. species B. invent C. medicine D. tennis

Choose the letter A, B, C or D the word that has different stress pattern from others.

Question 8: A. biodiversity B. friendliness C. hamburger D. teenager
Question 9: A. holiday B. survive C. family D. interest
Question 10: A. status B. commerce C. burden D. reserve
Question 11: A. vulnerable B. manage C. secure D. submit
Question 12: A. reply B. appear C. protect D. kindness
Question 13: A. swallow B. compete C. maintain D. install
Question 14: A. digest B. finance C. reduce D. provide
Question 15: A. promise B. instance C. oblige D. knowledge

Đáp án:

1 - B 2 - B 3 - C 4 - A 5 - D
6 - D 7 - A 8 - A 9 - B 10 - D
11 - A 12 - D 13 - A 14 - B 15 - C

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 6: Vocabulary and Grammar

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences

Question 1: Unlike some other books about_______, it is unlikely that this will become a key text for those at the forefront of conservation action.

A. biodiversity

B. commercial

C. occasion

D. atmosphere

Question 2: Economic analyses of soil_______ conservation investments may be done from private and social perspectives.

A. information

B. conservation

C. dictionary

D. supermarket

Question 3: Endangered species_______ by the World Wildlife Fund.

A. will protect

B. would protect

C. be protected

D. are protected

Question 4: By cutting down trees, we _______the natural habitat of birds and animals.

A. damage

B. harm

C. hurt

D. injure

Question 5: The by-laws say that all dogs_______be kept on a lead in the park.

A. ought

B. need

C. must

D. have

Question 6: Many plant and animal species are thought to be on the_______of extinction.

A. state

B. way

C. mood

D. verge

Question 7: Despite the bad weather, he ______ get to the airport in time.

A. could

B. was able to

C. couldn't

D. might

Question 8: The giant panda is now______.

A. in danger of becoming extinct

B. an endangered species

C. is becoming extinction

D. A or B

Question 9: Because of people’s______ with the environment, many kinds of plants and animals are becoming rare.

A. supply

B. survival

C. influence

D. interference

Question 10: The______ is the air, water and land in or on which people, animals and plants live.

A. consequence

B. environment

C. planet

D. resourse

Đáp án:

1 - A 2 - B 3 - D 4 - A 5 - C
6 - D 7 - B 8 - D 9 - B 10 - B

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 6: Reading

Bài 1: Read the passage below and decide whether the statements are TRUE or FALSE?

In 1981, the Association of Zoos and Aquariums (AZA) created a Species Survival Plan (SSP) in order to help preserve specific endangered and threatened species through captive breeding. With over 450 SSP Plans, there are a number of endangered species that are covered by the AZA with plans to cover population management goals and recommendations for breeding for a diverse and healthy population, created by Taxon Advisory Groups. These programs are commonly created as a last resort effort. SSP Programs regularly participate in species recovery, veterinary care for wildlife disease outbreaks, and a number of other wildlife conservation efforts. The AZA's Species Survival Plan also has breeding and transfer programs, both within and outside of AZA - certified zoos and aquariums. Some animals that are part of SSP programs are giant pandas, lowland gorillas, and California condors.

Some animals that are part of SSP programs are giant pandas, lowland gorillas, and California condors.

Question 1: The Association of Zoos and Aquariums (AZA) created a Species Survival Plan in 1988

A. True

B. False

Question 2: With over 450 SSP Plans, there are a number of endangered species that are covered by the AZA with plans to cover population management goals and recommendations for breeding for a diverse and healthy population

A. True

B. False

Question 3: These programs created by Taxon Advisory Groups.

A. True

B. False

Question 4: SSP Programs never participate in species recovery

A. True

B. False

Question 5: A part of SSP programs are giant pandas, lowland gorillas, and California condors.

A. True

B. False

Bài 2: Choose the letter A, B, C or D to answer these following questions

Dinosaurs were reptiles that lived during a period of earth’s history called the Mesozoic Era, which is also known as the Age of Reptiles. The first dinosaurs appeared more than 200 million years ago. For many millions of years, they dominated the land with their huge size and strength. Then about 65 million years ago, they died out rather suddenly, never to re-emerge. The word “dinosauras” comes from two Greek words meaning “terrible lizard”. Dinosaurs were not lizards, but their appearance could be truly terrifying. The biggest ones weighed more than ten times as much as a mature elephant and nearly equalled the size of most modern-day whales. The famous kinds of dinosaurs, including the brontosaur and tyrannosaurus rex, reached 80 to 90 feet in length. Not all dinosaurs were giant, however, some were actually not larger than a chicken. Scientists still do not know what caused dinosaurs to disappear. One theory involves a change of the earth’s climate. It is believed that temperatures dropped significantly towards the end of the Cretaceous protection, it is possible that the climate became too chilly for dinosaurs. In contrast, other species having protection, such as the mammals and birds, were able to survive.

Question 1: What is the best title for this passage?

A. The History of Earth

B. The Metabolism of Dinosaurs

C. Earth's Largest Reptiles

D. The Domination of the

Question 2: It can be inferred from the passage that the Age of Reptiles lasted about_____.

A. 200 million years

B. 135 million years

C. 80 million years

D. 65 million years

Question 3: The author uses the phrase "never to re-emerge" to indicate that the dinosaurs_____.

A. went into hiding

B. lost their way

C. became extinct

D. never died out

Question 4: According to the passage, what is true about the size of dinosaurs?

A. It was rather uniform.

B. It guaranteed their survival.

C. It made them the largest creatures ever on earth.

D. It varied quite greatly

Question 5: Paragraph C most likely discusses_____.

A. other changes in the climate

B. another theory about the disappearance of dinosaurs

C. the ability of mammals to survive

D. the protection of other species

Đáp án:

Bài 1: 1 - B; 2 - A; 3 - A; 4 - B; 5 - A;

Bài 2: 1 - C; 2 - B; 3 - C; 4 - D; 5 - B;

Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh 12 Unit 6: Writing

Choose the letter A, B, C or D to complete the sentences with given words

Question 1: Many people think the money spent on protecting__________species should be used for improving the lives of the local people.

A. danger

B. endangered

C. endanger

D. in danger of

Question 2: Animals classified as CR on the conservation status scale are in danger of__________

A survive

B. produce

C. extinction

D. rare

Question 3: Old people and children are particularly__________ to lung diseases in the cold weather.

A. vulnerable

B. set up

C. influence

D. tame

Question 4: Elephants are usually ___________ for their tusks, while rhinos are killed for their horns.

A domestic

B. exposed

C. solemn

D. poached

Question 5: This river used to have the greatest__________ of freshwater fish in the country, but now very few species are found here.

A. pollution

B. offspring

C. diversity

D. encourage

Rearrange the sentences to make meaningful sentences

Question 6: Many/ have been/ organizations/ set up/ funds/ and/ have been/ raised.

A. Many organizations have been set up and funds have been raised.

B. Many funds have been set up and organizations have been raised.

C. Many have been raised funds and have been set up organizations.

D. Many funds, organizations have been set up and have been raised.

Question 7: What exactly/ the/ is/ air pollution/ of/ influence/ on human beings?

A. What exactly the air pollution is influence of on human beings?

B. What exactly the influence of air pollution is on human beings?

C. What exactly is the influence of air pollution on human beings?

D. What exactly is the air pollution of influence on human beings?

Question 8: We/ always/ grateful/ are/ to/ donations/ receive?

A. We always are grateful to receive donations.

B. We are always grateful to receive donations.

C. We are always receive to grateful donations.

D. We are always grateful receive to donations

Question 9: Oil spills/ having/ are/ a devasting/ coral reefs/ on/ in the ocean.

A. Oil spills having a devasting corals reefs are effect on in the ocean.

B. Oil spills are having effect on a devasting coral reefs in the ocean.

C. Oil spills are having devasting effect on a coral reefs in the ocean.

D. Oil spills are having a devasting effect on coral reefs in the ocean.

Question 10: This kind/ whale/ of/ becoming/ is/ extinct.

A. This kind whale of is becoming extinct.

B. This kind is becoming of extinct whale.

C. This kind of whale is becoming extinct.

D. This kind becoming extinct is whale.

Đáp án:

1 - B 2 - C 3 - A 4 - D 5 - C
6 - A 7 - C 8 - B 9 - D 10 - C

►►CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ dưới đây để tải về Bài tập trắc nghiệm Tiếng Anh lớp 12 Unit 6: Endangered species có đáp án file Word, pdf hoàn toàn miễn phí!

Đánh giá bài viết
5.0
0 lượt đánh giá
CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM
Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội
Copyright © 2020 Tailieu.com
DMCA.com Protection Status