Logo

2 Bộ đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 9 2021 - Phần 1 (Có đáp án)

Tổng hợp 2 bộ đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 9 2021 - Phần 1 có đáp án và hướng dẫn giải chi tiết từ đội ngũ chuyên gia giàu kinh nghiệm biên soạn và chia sẻ. Hỗ trợ các em ôn luyện giải đề đạt hiệu quả.
2.5
8 lượt đánh giá

Kì thi giữa học kì 1 sắp tới, chúng tôi xin giới thiệu đến các em 2 bộ đề kiểm tra giữa kì 1 Tiếng Anh 9 - Phần 1 năm 2021 có lời giải chi tiết. Nội dung bám sát theo chương trình học trong nhà trường. Giúp các bạn học sinh ôn tập và luyện tập làm quen với nhiều dạng đề, đồng thời cũng chuẩn bị tốt cho kì thi sắp tới của mình. Mời các bạn tham khảo bài viết dưới đây.

Đề kiểm tra Tiếng Anh lớp 9 giữa kì 1 năm 2021 - Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. impressed         B. disappointed         C. wished         D. stopped

2. A. destination         B. vacation         C. question         D. inspiration

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. famous         B. workshop         C. village         D. bamboo

4. A. design         B. mention         C. prefer         D. consist

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. She wishes (A) she is (B) the most (C) beautiful girl in (D) the world.

6. Ba is very depressing (A) because his closest (B) friend is moving (C) to another (D) town.

7. Nick asked (A) Phong if (B) he has gone (C) to Nga’s birthday party the previous night (D).

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. For that artisans, making the paintings is a career ______ it supports the life of many generations of the family.

A. because of

B. although

C. so that

D. because

9. Vietnamese women today prefer modern clothes ______ Ao Dai.

A. for

B. to

C. in

D. with

10. Should all motorcyclists be __________to wear helmets?

A. interested

B. dangerous

C. impressed

D. compulsory

11. I rarely eat ice cream now but I______ it when I was a child.

A. eat

B. used to eat

C. would eat

D. will eat

12. He wondered _________to tell the news to his parents.

A. why

B. how

C. what

D. which

13. I wish my parents could put themselves in my ______

A. shoes

B. bags

C. blanket

D. heart

14. The children in my village used to go ______, even in winter. Now they all have shoes.

A. on foot

B. bare-footed

C. playing around

D. played around

15. You should take your shoes ________ when you go into the pagoda.

A. on

B. up

C. off

D. in

16. He was lazy ______ he was dismissed. Now he's out of work.

A. because

B. since

C. so

D. as

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. “Thank you very much for your help.” “______”

A. It’s quite OK

B. That’s right

C. I’d love to

D. You’re welcome

18. Phuong: “I’m taking my TOEFL test tomorrow.” - Daisy: “_________”

A. Good fortune

B. Good luck

C. Good outcome

D. Good success

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. The graduation is sad because the time we studied together has come to an end.

A. succeeded

B. begun

C. finished

D. changed

20. Everyone has their own style of studying. I prefer to study by myself so I am not disturbed.

A. location

B. method

C. culture

D. network

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Fruit and vegetables grew in abundance on the island. The islanders even exported the surplus.

A. large quantity

B. small quantity

C. excess

D. sufficiency

22. At 8 o’clock the plane took off into the air and soared above the clouds.

A. decreased

B. got dressed

C. landed

D. slowed down

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Jeans are very popular with (23) _________ people all over the world. Some people say that jeans are the “uniform” of youth. But they haven’t always been popular. The story of jeans started (24) _________ two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants so the cloth made in Genoa (25) _________ “jeans”. Accordingly, the pants were called “jeans”.

In 1850, a salesman in California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. Because they were so strong, “Levi’s pants” became (26)_________ gold miners, farmers, and cowboys. Six years later, Levi began making his pants with blue cotton cloth called denim. Soon after, factory (27) _________in the US and Europe began wearing jeans. At the time, young people actually didn’t wear them very much until later on.

23. A. rich         B. old         C. young         D. poor

24. A. utmost         B. closely       C. hardly         D. almost

25. A. called         B. calls         C. was calling     D. was called

26. A. famous         B. popular       C. good         D. wonderful

27. A. workers        B. drivers       C. cowboys         D. farmers

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

It is often considered that the schoolyard is where bullies go to make other kids a miserable school life, but a new study suggests that classrooms are another popular place.

The study, presented recently at the American Public Health Association’s yearly meeting in Philadelphia, is based on the results of the research from more than 10,000 middle school students who answered questions online.

Of those researched, 43% said they’d been physically bullied within the last month. A bit more than half said they had been laughed at in an unfriendly way, and half reported being called hurtful names. About one third said groups had excluded them to hurt their feelings. 28% said their belongings had been taken or broken; 21% said someone had threatened to hurt them. According to the results, two-thirds of the students said they had been bullied in more than one way over the previous month.

The study authors mentioned that 8% of the students who answered said they had missed school at least once during the school year because of fear of being bullied, 25% said they had taken other actions, such as missing recess, not going to the bathroom or lunch, missing classes, or staying away from some area of the school to escape from experiencing a bully. Bullies did too much to the school life.

28. Bullies can happen in the following places EXCEPT_________.

A. schoolyards

B. classrooms

C. bathrooms

D. teachers’ offices

29. The underlined phrase “laughed at” in the passage is closest in meaning to_________.

A. made fun of

B. smiled nicely

C. shouted at

D. looked after well

30. Which of the following might some students do to protect themselves from bullies?

A. They miss school

B. They call their parents for help

C. They try to hurt others

D. They break others’ belongings

31. How does the writer feel about bullies at school?

A. Excited

B. Disappointed

C. Worried

D. Puzzled

32. Which of the following is probably the best title for the passage?

A. Bad School Life

B. Bullies at school

C. Fear at school

D. School problems

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

33. I have never read such a romantic story.

=> This is the ____________________________________________

34.The boy is sorry he doesn’t have his teacher’s address.

=> The boy wishes________________________________________

35. “ Will you spend your vacation in Ha Long next year?”, Liz said to us.

=> Liz asked ____________________________________________

36.They believe that the robbers got into the bank through the roof.

=> The robbers___________________________________________

Combine the sentences into a new one using the given words in brackets. Do NOT change the given words in any ways.

37. I want to have more books. I work part-time to earn extra money. (because)

________________________________________________________

38. She was very tired. She could not stand up. (so….that)

________________________________________________________

39. I think it’s supposed to rain today. You should bring your umbrella with you. (so)

________________________________________________________

40. When I was a child. We lived in Bristol. (used)

________________________________________________________

Đáp án đề thi Tiếng Anh giữa kì 1 lớp 9 2021 (Đề số 1)

1-B

2-C

3-D

4-B

5-B

6-A

7-C

8-D

9-B

10-D

11-B

12-B

13-A

14-B

15-C

16-C

17-D

18-B

19-C

20-B

21-B

22-C

23-C

24-D

25-D

26-B

27-A

28-D

29-A

30-A

31-C

32-B

33. This is the most romantic story I have ever read.

34. The boy wishes he had his teacher’s address.

35. Liz asked us if/whether we would spend our vacation in Ha Long the following year.

36. The robbers are believed to have got into the bank through the roof.

37. Because I want to have more books, I work part-time to earn extra money.

38. She was so tired that she could not stand up.

39. I think it’s supposed to rain today, so you should bring your umbrella with you.

40. We used to live in Bristol.

Đề thi Tiếng Anh 9 giữa kì 1 năm 2021 - Đề số 2

Choose the word in each group that has the underlined, italic part pronounced differently from the rest.

1. A. but                   B. put                  C. sugar                  D. push

2. A. thin                  B. those                C. thirsty                D. three

3. A. subject            B. study                C. tunic                  D. much

4. A. designed         B. embroidered        C. learned          D. finished

Choose the best answer to complete the following sentences.

1 ………………………… Kuala Lumpur, Ha Noi is a busy modern city.

A. As

B. Such as

C. Like

D. With

2. I wish I ………………………… his name and his phone number.

A. have known

B. knowing

C. know

D. knew

3. Last year we ………………… Ha Noi, Ho Chi Minh City and Ha Long Bay.

A. visiting

B. visited

C. will visit

D. to visit

4. Malaysia ………………………… into two regions.

A. divided

B. was divided

C. is divided

D. dividing

5. I ………………………… this movie 5 years ago.

A. see

B. have seen

C. saw

D. seeing

6. She has taught English here ………………………… 10 years.

A. in

B. since

C. at

D. for

7. We used to …………… badminton in the afternoon when we were in the countryside.

A. play

B. plays

C. playing

D. played

8. Rice is ………………………… in Asian countries.

A. grown

B. grow

C. grew

D. to grow

Read the passage then answer the questions

Ba and his friends often go away for the weekend. Last weekend, they had a picnic to Huong Pagoda. They had to at wait at Ben Duc for a long time. They took a boat and it would reach the place in one hour. Then they had to walk up the mountain. Ba and his friends were tired, so they rested until 5 p.m. They started to go home after having a short rest at Yen Spring. Ba hurt his foot while he was climbing down the boat. Liz took a lot of photos during the visit to Huong Pagoda.

1. Do Ba and his friends often go on a picnic on the weekends?

………………………………………………………………………………………

2. What did they have to do at Ben Duc?

……………………………………………………………………………………

3. Where did they start to go after having a short rest?

 ……………………………………………………………………………………

4. Did Liz take a lot of photos?

 ……………………………………………………………………………………

Rewrite sentences

1. Nga doesn’t have many friends in Ha Noi.

Nga wishes……….....…………..………….....................….……………………

2. She isn’t here.                    

She wishes ……….....…………..…………....................….……………….……

3. Christopher discovered America in 1492

America………………………………………….………………………………

4. Workers repair the roof of my school. 

The roof………………………………………….………………………………

Đáp án đề thi giữa học kì 1 lớp 9 môn Anh 2021 (Đề số 2)

Choose the word in each group that has the underlined, italic part pronounced differently from the rest.

1 - A         2 - B        3 - C       4 - D

Choose the best answer.

1 - C     2 - D       3 - B      4 - C

5 - C     6 - D       7 - A       8 - A

Read the passage then answer the questions

1 - Yes, they do. 

2 - They had to at wait.

3 - They started to go home.

4 - Yes, she did.

Rewrite sentences

1 - Nga wishes she had many friends in Ha Noi. 

2 - She wish she weere here. 

3 - America was discovered by Christopher in 1492.

4 - The roof of my school is repaired by workers.

Tham khảo thêm:

►►► CLICK NGAY vào nút TẢI VỀ bên dưới để tải về 2 bộ đề thi Tiếng Anh giữa học kì 1 lớp 9 -Phần 1 năm 2021 (Có đáp án), file word, pdf hoàn toàn miễn phí, hỗ trợ các em ôn luyện giải đề đạt hiệu quả nhất.

Đánh giá bài viết
2.5
8 lượt đánh giá
CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM
Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội
Liên hệ quảng cáo: tailieucom123@gmail.com
Copyright © 2020 Tailieu.com
DMCA.com Protection Status