Đề thi thử THPT quốc gia 2020
    Đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn Sinh
      Đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn Sử
        Đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn Địa
          Đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn GDCD
              Đề thi THPT quốc gia 2019

              Đáp án đề thi thử tiếng Anh THPT quốc gia năm 2020 số 4 mới nhất

              Xem ngay trọn bộ đề thi thử THPT quốc gia môn Anh năm 2020 phát triển từ các đề thi chính thức của Bộ GD có đáp án và hướng dẫn giải chi tiết. Hỗ trợ tải, download miễn phí đề thi thử đại học môn Anh file word, PDF mới nhất
              13

              Nhằm đáp ứng nhu cầu ôn luyện chuẩn bị cho kỳ thi tốt nghiệp THPT tốt nhất, chúng tôi xin giới thiệu đến các em học sinh và quý thầy cô bộ đề thi thử THPT môn Anh năm 2020 số 4 do các thầy cô giáo có uy tín biên soạn dựa trên nội dung đề thi chính thức của Bộ giáo dục.

              Đáp án đề thi thử thpt quốc gia 2020 môn Anh số 4 được trình bày chi tiết và đầy đủ trong từng bộ đề giúp các em hiểu rõ cách giải và nắm vững phương pháp giải các loại đề thi thử đại học môn Anh tốt nhất.

              Dưới đây là trọn bộ nội dung đáp án và đề thi thử trắc nghiệm môn Anh 2020 khối A, D, mời các em cùng tham khảo và tải về để thực hành luyện tập nhằm đạt kết quả cao nhất ở kỳ thi sắp tới.

              1. Đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn Anh số 4

              Chúng tôi xin giới thiệu một đề thi thử Anh phát triển từ đề minh họa thi THPT quốc gia lần 2 năm 2020 trong bộ đề thi thử để các em học sinh và thầy cô tham khảo. Để xem full trọn bộ đề, mời thầy cô và các em học sinh bấm tải về ở các đường dẫn bên dưới.

              Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

              Question 1:A. talks                       B. learns                              C. stops                                   D. cuts

              Question 2:A. suspicious              B. summer                           C. swim                                  D. sugar

              Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose differs from the other three in stress in each of the following questions.

              Question 3: A. household             B. secure                             C. pressure                              D. active

              Question 4: A. acquaintance         B. Enthusiasm                     C.  loyalty                               D. incapable

              Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

              Đề thi thử môn Anh năm 2020 tốt nghiệp THPT số 4

              Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

              Question 8: He has been very interested in doing research on .................. since he was at high school.

                 A. biology                         B. biological                      C. biologist                       D. biologically

              Question 9: She is a rising star as a stand up comedian, always able to bring down the .................. during each performance.

                 A. house                            B. rain                               C. roof                              D. kennel

              Question 10: We enjoy .................. time together in the evening when the family members gather in the living room after a day of working hard.

                 A. spending                       B. caring                            C. taking                           D. doing

              Question 11: She found it difficult to get .................. with new friends.

                 A. acquaint                        B. acquaintance                 C. acquainted                    D. acquaints

              Question 12: By this time next summer, you .................. your studies.

                 A. completes                     B. will complete                C. are completing              D. will have completed

              Question 13: Like everyone else, Sue has her .................. of course but on the whole, she's quite satisfied with life.

                 A. ups and downs             B. ins and outs                  C. safe and sound             D. odds and ends

              Question 14: With greatly increased workloads, everyone is .................. pressure now.

                 A. under                            B. above                            C. upon                             D. out of

              Question 15: The parents realized that the young teacher was .................. great efforts to help

              their poor kids.

                 A. doing                            B. making                          C. having                          D. getting

              Question 16: As I have just had a tooth .................., I am not allowed to eat or drink anything for

              three hours.

                 A. taken out                      B. crossed out                   C. broken off                    D. tried on

              Question 17: It’s a big country with a .................. population.

                 A. rare                               B. sparse                            C. scarce                           D. few

              Question 18: Best friends are the people in your life that make you laugh .................., smile brighter and live better.

                 A. loud                              B. louder                           C. loudly                           D. more loudly

              Question 19: Most doctors and nurses have to work on a .................. once or twice a week at the hospital.

                 A. solution                        B. night shift                     C. household chores          D. special dishes

              Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

              Question 20: - “What do you usually do on your day off?” - “ .................. ”

                 A. I usually drive to work

                 B. I will sleep all day

                 C. I usually do not much

                 D. Nothing much. I always sleep until noon.

              Question 21: - Hoa: “What a lovely hat you have!”

                                                           - Mai: “Thanks. ...................................”

                 A. I’m glad you like it      B. I don’t care                   C. That’s OK                    D. Certainly

              Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

              Question 22: Hue is the ideal place to enjoy life; it’s a beautiful and hospitable city with its famous cultural heritage.

                 A. friendly                        B. natural                          C. affectionate                  D. noticeable

              Question 23: Billy, come and give me a hand with cooking.

                 A. attempt                         B. prepared                       C. be busy                         D. help

              Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

              Question 24: She got up late and rushed to the bus stop.

                 A. went quickly                 B. went leisurely               C. went slowly                  D. dropped by

              Question 25: Although my brother is sometimes mischievous, he is well-behaved on the whole.

                 A. close-knit                      B. obedient                       C. shocked                        D. disobedient

              Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

              Question 26: They are not allowed to go out in the evening by their parents.

                 A. Their parents do not want them to go out in the evening.

                 B. Going out in the evening is permitted by their parents.

                 C. Their parents never let them go out in the evening.

                 D. Although their parents do not allow, they still go out in the evening.

              Question 27: In spite of his poverty, he led a devoted life to the revolutionary cause.

                 A. He could not devote his life to the revolutionary cause because of his poverty.

                 B. If he had not been so poor, he could have devoted his life to the revolutionary cause.

                 C. Poor as he was, he led a devoted life to the revolutionary cause.

                 D. He led a devoted life to the revolutionary cause, but he was so poor.

              Question 28: I thought I should not have stayed at home yesterday.

                 A. I regretted staying at home yesterday.

                 B. I regretted for staying at home yesterday.

                 C. I regret for staying at home yesterday.

                 D. I regret to stay at home yesterday.

              Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

              Question 29: People should not throw rubbish in the park. People should not cut down the trees in the park.

                 A. People should either throw rubbish in the park or cut down the trees in the park.

                 B. People should neither throw rubbish nor cut down the trees in the park.

                 C. People should either throw rubbish nor cut down the trees in the park.

                 D. People should neither throw rubbish or cut down the trees in the park.

              Question 30: It's her duty to shop for groceries at the supermarket every day.

                 A. She has only one duty to shop for groceries at the supermarket every day.

                 B. She takes responsibility for shopping for groceries at the supermarket every day.

                 C. To shop for groceries at the supermarket every day, she has a duty.

                 D. Her duty is shopping at the supermarket every day.

              Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 31 to 35.

                 Years ago, in their private family role, women quite often dominate the male members of the household. Women were quite (31) .................. to their families. However, the public role of women has changed (32) .................. since the beginning of World War II. During the war, men were away from home to the battle. As a (33).................. , women were in complete control of the home. They found themselves doing double and sometimes triple duty. They began to take over the work of their absent husbands and to work outside. They accounted for 73% of the industrial labor force. Women were forced by economic realities to work in the factories. The

              women who worked there were (34) .................. low wages, lived in crowded and small dormitories. (35) .................. they found themselves a place as active members of society.

              Question 31:

              A. fascinated

              B. worried

              C. dedicated

              D. interested

              Question 32:

              A. unfortunately

              B. Approximately

              C. nearly

              D. dramatically

              Question 33:

              A. change

              B. result

              C. success

              D. opportunity

              Question 34:

              A. paid

              B. made

              C. created

              D. delivered

              Question 35:

              A. Because

              B. Therefore

              C. However

              D. So

              Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 36 to 42.

                 If parents bring up a child with the sole aim of turning the child into a genius, they will cause a disaster. According to several leading educational psychologists, this is one of the biggest mistakes which ambitious parents make. Generally, the child will be only too aware of what his parents expect, and will fail. Unrealistic parental expectations can cause great damage to children.

                 However, if parents are not too unrealistic about what they expect their children to do, but are ambitious in a sensible way, the child may succeed in doing very well - especially if the parents are very supportive of their child.

                 Michael Collins is very lucky. He is crazy about music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons for him. They even drive him 50 kilometers twice a week for violin lessons. Michael’s mother knows very little about music, but his father plays the trumpet in a large orchestra. However, he never makes Michael enter music competitions if he is unwilling.

                 Winston Smith, Michael’s friend, however, is not so lucky. Both his parents are successful musicians, and they set too high a standard for Winston. They want their son to be as successful as they are and so they enter him for every piano competition held. They are very unhappy when he does not win. Winston is always afraid that he will disappoint his parents and now he always seems quiet and unhappy.

              Question 36: One of the serious mistakes parents can make is to ...................

                 A. push their child into trying too much                     B. make their child become a musician

                 C. neglect their child’s education                               D. help their child to become a genius

              Question 37: Parents’ ambition for their children is not wrong if they ...................

                 A. force their children into achieving success

                 B. themselves have been very successful

                 C. arrange private lessons for their children

                 D. understand and help their children sensibly

              Question 38: Who have criticized the methods of some ambitious parents?

                 A. Educational psychologists.                                     B. Unrealistic parents.

                 C. Their children                                                         D. Successful musicians.

              Question 39: The phrase “crazy about” in the passage mostly means ...................

                 A. “surprised at”                                                         B. “completely unaware of”

                 C. “confused about”                                                   D. “extremely interested in”

              Question 40: Winston’s parents push their son so much and he ...................

                 A. cannot learn much music from them                     B. is afraid to disappoint them

                 C. has won a lot of piano competitions                      D. has become a good musician

              Question 41: The word “unwilling” in the passage mostly means ..................

                 A. “getting ready to do something”                            B. “not objecting to doing anything”

                 C. “not wanting to do something”                              D. “eager to do something”

              Question 42: The two examples given in the passage illustrate the principle that ..................

                 A. parents should let the child develop in the way he wants

                 B. successful parents always have intelligent children

                 C. successful parents often have unsuccessful children

                 D. parents should spend more money on the child's education

              Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 43 to 50.

                 In the United States, friendship can be close, constant, intense, generous and real, yet fade away in a short time if circumstances change. Neither side feels hurt by this. Both may exchange Christmas greetings for a year or two, perhaps a few letters for a while - then no more. If the same two people meet again by chance, even years later, they pick up the friendship where they left off and are delighted.

                 In the United States, you can feel free to visit people's homes, share their holidays, or enjoy their lives without fear that they are taking on a lasting obligation. Do not hesitate to accept hospitality because you can’t give it in turn. No one will expect you to do so for they know you are far from home. Americans will enjoy welcoming you and be pleased if you accept their hospitality easily.

                 Once you arrived there, the welcome will be fun, warm, and real. Most visitors find themselves readily invited into many homes there. In some countries it is considered inhospitable to entertain at home, offering what is felt as only home cooked food, not doing something for your guests." It is felt that restaurant entertaining shows more respect and welcome. Or for other different reasons, such as crowded space, language difficulties, or family customs, outsiders are not invited into homes.

                 In the United States, both methods are used, but it is often considered friendlier to invite a person to one's home than to go to a public place, except in purely business relationship. So, if your host or hostess brings you home, do not feel that you are being shown inferior treatment.

                 Don't feel neglected if you do not find flowers awaiting you in your hotel room, either. Flowers are very expensive there; hotel delivery is uncertain; arrival times are delayed, changed or cancelled - so flowers are not customarily sent as a welcoming touch. Please do not feel unwanted! Outward signs vary in different lands; the inward welcome is what matters, and this will be real.

              Question 43: In the United States, friendship will .................. if circumstances change.

                 A. change suddenly                                                    B. be destroyed

                 C. disappear gradually                                                D. be broken

              Question 44: Americans .................. their foreign friends to make a return for their hospitality.

                 A. hope                             B. hesitate                         C. never allow                   D. don’t expect

              Question 45: The word “it” in paragraph 2 refers to ..................

                 A. hospitality                    B. obligation                     C. holiday                         D. money

              Question 46: According to the passage, in some countries people prefer ..................

                 A. inviting outsiders into homes                                 B. crowded space

                 C. inviting guests to restaurants                                 D. family customs

              Question 47: In the United States, inviting guests to a family dinner is .................. than inviting

              them to a public place, except some situations.

                 A. less inferior                  B. less hospitable              C. more natural                 D. more popular

              Question 48: The word “respect” in the passage is closest in meaning to ..................

                 A. enthusiasm                   B. admiration                    C. inspiration                    D. suggestion

              Question 49: According to the passage, which of the following NOT true?

                 A. Flowers are not customarily sent to guests.

                 B. Flowers are available at all time.

                 C. Flowers are signs of outward welcome.

                 D. Flowers are expensive.

              Question 50: Which of the following is the best title for this passage?

                 A. American Hospitality   B. American Friendship

                 C. American Invitation                                               D. American Welcome

              2. Đáp án đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Anh 2020 số 4

              1 - D    2 - B    3 - B    4 - A    5 - D    6 - B    7 - A    8 - B    9 - C    10 - D

              11 - C    12 - C    13 - D    14 - C    15 - C    16 - C    17 - C    18 - D    19 - C    20 - A

              21 - B    22 - C    23 - C    24 - D    25 -C    26 - B    27 - D    28 - D    29 - D    30  - A

              31- C    32 - D    33 - A    34 -A    35 - C    36 - A    37 - D    38 - B    39 - C    40 - B

              41 - C    42 - B    43 - D    44 - A    45 - B    46 - C    47 - A    48 - A    49 - A    50 - B

              Bấm ngay vào đường dẫn để tải về các bộ đề thi thử môn Anh 2020 giúp ôn thi tốt nghiệp, thi THPT quốc gia hiệu quả nhất:

              Trên đây là tổng hợp các đề thi thử THPT quốc gia môn Anh năm 2020 có nội dung bám sát đề chính thức của Bộ giáo dục được chúng tôi sưu tầm, chọn lọc và giới thiệu đầy đủ đến các bạn.

              Ngoài ra, các bạn có thể tham khảo thêm các bộ đề ôn thi môn Anh cấp 3 khác tại chuyên trang của chúng tôi.

              Chia sẻ bởi:Tran Hoai
              Tham khảo thêm:

                CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM

                Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội

                Fanpage:

                Tailieu.com
                DMCA.com Protection Status
                All content Copyright © 2020 Tailieu.com