Đáp án đề thi thử tiếng Anh THPT quốc gia năm 2020 số 5 mới nhất

Xem ngay trọn bộ đề thi thử THPT quốc gia môn Anh năm 2020 số 5 phát triển từ các đề thi chính thức của Bộ GD có đáp án và hướng dẫn giải chi tiết. Hỗ trợ tải, download miễn phí đề thi thử đại học môn Anh file word, PDF mới nhất
7

Nhằm đáp ứng nhu cầu ôn luyện chuẩn bị cho kỳ thi tốt nghiệp THPT tốt nhất, chúng tôi xin giới thiệu đến các em học sinh và quý thầy cô bộ đề thi thử THPT môn Anh năm 2020 số 5 do các thầy cô giáo có uy tín biên soạn dựa trên nội dung đề thi chính thức của Bộ giáo dục.

Đáp án đề thi thử thpt quốc gia 2020 môn Anh số 5 được trình bày chi tiết và đầy đủ trong từng bộ đề giúp các em hiểu rõ cách giải và nắm vững phương pháp giải các loại đề thi thử đại học môn Anh tốt nhất.

Dưới đây là trọn bộ nội dung đáp án và đề thi thử trắc nghiệm môn Anh 2020 khối A, D, mời các em cùng tham khảo và tải về để thực hành luyện tập nhằm đạt kết quả cao nhất ở kỳ thi sắp tới.

1. Đề thi thử THPT quốc gia 2020 môn Anh số 5

Chúng tôi xin giới thiệu một đề thi thử Anh phát triển từ đề minh họa thi THPT quốc gia lần 2 năm 2020 trong bộ đề thi thử để các em học sinh và thầy cô tham khảo. Để xem full trọn bộ đề, mời thầy cô và các em học sinh bấm tải về ở các đường dẫn bên dưới.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

Câu 1.       A. absence              B. arrive                  C. absorb                D. apologize

Câu 2.       A. dogged               B. crooked              C. naked                  D. backed

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Câu 3.       A. approach           B. panda                 C. income               D. current

Câu 4.       A. confidence        B. celebrate            C. effective             D. handicapped

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Câu 5. All of the plants now raised on farms _______ from plants that ______ wild.

     A. had been developed – once were grown B. have been developed- once grew

     C. have been developed – have grown         D. had been developed – once grew

Câu 6. We _______ more time with our children before they left for university. We were too busy with our jobs to think about that.

     A. wish we spent                                              B. were supposed to be spending

     C. would like to have spent                            D. regret that we didn’t spend

Câu 7. Though she lost her job last month, she still wanted to save_____ so she said that she had left it willingly.

     A. mouth                     B. face                         C. reputation               D. fame

Câu 8. The final winner will be the one who breaks through ______ and survives till the last minutes.

     A. obstacles                B. difficulty                C. hindrance               D. impediment

Câu 9. Your store needs a bold sign that will catch the _____ of anyone walking down the street. That may help to sell more products.

     A. eye                          B. peek                        C. flash                        D. glimpse

Câu 10. No matter how busy I may be, I shall be there tonight come what_______.

     A. may                         B. might                       C. can                           D. could

Câu 11. Organizations may qualify for exemption from income tax if they __________ exclusively as charities.

     A. operated                 B. operate                    C. had operated          D. are operated

Câu 12. I used to be nervous when my father asked me to give him my school _________.

     A. diploma                  B. certificate               C. report                      D. background

Câu 13. Simon Lake drew the inspiration ____ La submarine of undersea travel and exploration from Twenty Thousand Leagues Under the Sea.

     A. at                             B. by                            C. for                            D. of

Câu 14. Parents should start teaching them how to manage more complicated duties ____ children graduate from toddlerhood and move toward preschool.

     A. yet                           B. when                       C. and                          D. so

Câu 15. Ecotourism is any type of tourism to relatively _______ natural areas for the enjoyment of natural, cultural and historical features.

     A. disturbed                B. disturb                    C. undisturbed            D. disturbance

Câu 16. Different activities should be carried out to raise _________awareness of our people about ecotourism.

     A. a                               B. an                             C. the                           D. 0

Câu 17. __________ perform a function that requires water to perform that function, you had better give that water to the body in advance of the event.

     A. Any time you want to                                B. Unless you want to

     C. What you want to                                       D. You want to

Câu 18. There are other problems of city life which I don't propose to ____ at the moment.

     A. go into                    B. go around               C. go for                      D. go up

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 19. In the 1960s, the World Health Organization (WHO) began a campaign to get rid of the mosquitoes that transmit the disease malaria.

     A. minimize                B. develop                   C. eradicate                 D. appreciate

Câu 20. A father will be his child's role model. He will be the example for his child of what husbands and fathers are like.

     A. someone that others admire and follow   B. someone that others share interest with

     C. someone that others love and live with   D. someone that others are fond of with

Mark the letter A, B, C or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Câu 21. For many couples, money is the source of arguments, frustration. When it comes to finances and relationships, sharing the financial burden is important.

     A. benefit                    B. responsibility         C. aid                           D. difficulty

Câu 22. Aren't you putting the cart before the horse by deciding what to wear for the wedding before you've even been invited to it?

     A. doing things in the wrong order               B. do things in the right order

     C. knowing the ropes                                      D. upsetting the apple cart

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Human beings are extremely diverse in very many ways. People differ (23) ____ opinions, race, nationality, gender, age, sexuality, ethnicity, class, religion, lifestyle and so much more, yet at the very basic we are all human species. Ideally, all people feel (24) ____ and joy despite the differences. Today, the changes in time and technology have made is extremely impossible for any group of people to live without interacting with others outside their group. Often people of different cultural and geographical (25) ____ meet in international conferences, education exchange programs, sports, etc.

Sadly, the history of mankind discriminating against each other based on cultural differences has been with us for ages. So many people have died or have been denied their rights (26) _________ individual greed. Properties and economies have also been destroyed due to lack of understanding. Unfortunately, some of these occurrences are visible even today, perpetuated by people who little understand the importance of the (27)__________of our diversity.

(Source: https://www.springbreakwatches.com)

Câu 23.     A. from                   B. by                        C. in                         D. with

Câu 24.     A. pain                    B. pained                C. painful                D. painless

Câu 25.     A. backgrounds     B. settings               C. identities            D. surroundings

Câu 26.     A. because of         B. thanks to            C. despite                D. as a result

Câu 27.     A. specialty            B. uniqueness        C. identity               D. sustainability

Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Câu 28. The innovators behind objects like the cellphone or the helicopter took inspiration from work like "Star Trek" and “War of the Worlds”.

     A. innovators              B. objects like             C. or the helicopter    D. work

Câu 29. How many people know that the Brooklyn Bridge, built in 1883, were the world's first suspension bridge?

     A. the Brooklyn Bridge                                   B. built in                     C. were            D. suspension bridge

Câu 30. It is said that the accident seemed to have destroyed completely his confidence.

     A. is said                     B. the                           C. seemed to have      D. destroyed completely

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

The best explainer videos are realized by great background score. When was the last time you watched a silent movie? Never? Not for a while? A long while? Even if you remember watching one, it would still have had a background score, or you’ve accidentally pressed the mute button!

The importance of background music and sound effects for your explainer video, therefore, cannot be overstated. You may not need a full blown orchestra or classy jazz tones to create the mood, but whether going for a subtle effect, a professional demonstration or simply trying to attract customers, music is a must. Explainer videos have the emotional quotient working for them and music is just going to add more to make the viewers relate to the pain points you are highlighting in your video. Imagine if your favorite video game has no background music or sound effects to back the amazing graphics? Would you play it with the same feel and excitement? Nah! Same is the case with your explainer videos. They need to and should have apt sound effects to make them worth your viewer’s time.

While the focus of explainer videos production is more on passing the desired information and explaining technical and complex procedures easily, it doesn’t mean you’ll be distracting your viewers with the background music. The sound effects and music is not going to take the message away from your explainer, it’s just going to enhance it and turn it more watchable and share-able. Even if your video doesn’t require a background score, it must include some sound effects or else it would be not so good an experience for those who choose to watch it.

(source: https://www.b2w.tv/)

Câu 31. Which best serves as the title for the passage?

     A. The importance of background music and sound effects.

     B. The influence of silence and background music on memory.

     C. Inside the booming business of background music.

     D. How to choose the background music for your explainer videos?

Câu 32. The word “score” in paragraph 1 can be replaced by ______.

     A. grove                       B. mark                        C. instrument              D. music

Câu 33. According to paragraph 2, what is the main purpose for using background music?

     A. Sound helps build and sustain relationships between films and viewers.

     B. Background music can control how the audience should react to a scene.

     C. Background music can influence both everyone’s mood and choices.

     D. A musical atmosphere can actually motivate people to do risky things.

Câu 34. The word “it” in paragraph 3 refers to _______.

     A. score                       B. video                       C. sound                      D. background

Câu 35. According to paragraph 3, what is the fundamental and typical use of explainer videos?

     A. It is used to distill wide-ranging and complex ideas into a viewer-friendly package.

     B. Businesses use them to quickly introduce themselves and their importance.

     C. It is designed as a means to stimulate both auditory and visual senses.

     D. It helps the customers with their daily life problems with scientific information.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

In our connected globalized world, the languages which dominate communications and business, Mandarin, Hindi, English, Spanish and Russian amongst others, are placing small languages spoken in remote places under increasing pressure. Fewer and fewer people speak languages such as Liki, Taushiro and Dumi as their children shift away from the language of their ancestors towards languages which promise education, success and the chance of a better life. While to many parents, this may appear a reasonable choice, giving their offspring the opportunity to achieve the sort of prosperity they see on television, the children themselves often lose touch with their roots. However, in many places the more reasonable option of bilingualism, where children learn to speak both a local and a national language, is being promoted. This gives hope that many endangered languages will survive, allowing people to combine their links to local tradition with access to wider world culture.

While individuals are free to choose if they wish to speak a minority language, national governments should be under no obligation to provide education in an economically unproductive language, especially in times of budget constraints. It is generally accepted that national languages unite and help to create wealth while minority regional languages divide. Furthermore, governments have a duty to ensure that young people can fulfil their full potential, meaning that state education must provide them with the ability to speak and work in their national language and so equip them to participate responsibly in national affairs. People whose language competence does not extend beyond the use of a regional tongue have limited prospects. This means that while many people may feel a sentimental attachment to their local language, their government’s position should be one of benign neglect, allowing people to speak the language, but not acting to prevent its eventual disappearance.

Many PhD students studying minority languages lack the resources to develop their language skills, with the result that they have to rely on interpreters and translators to communicate with speakers of the language they are studying. This has a detrimental effect on the quality of their research. At the same time, they have to struggle against the frequently expressed opinion that minority languages serve no useful purpose and should be allowed to die a natural death. Such a view fails to take into account the fact that a unique body of knowledge and culture, built up over thousands of years, is contained in a language and that language extinction and species extinction are different facets of the same process. They are part of an impending global catastrophe which is beginning to look unavoidable.

(Adapted from Complete Advanced by Guy Brook – Hart and Simon Haines)

Câu 36. Which of the following could best serve as the main topic of the passage?

     A. The threat to minority languages in different parts of the world.

     B. The domination of business languages all over the world.

     C. The shift from regional to national languages in many countries.

     D. The benefits of national languages in modern world.

Câu 37. According to the first paragraph, why do many parents consider the change towards national languages a reasonable choice?

     A. Because not many people nowadays are familiar with the language of their ancestors.

     B. Because children now can learn to speak both a local and a national language.

     C. Because their children may have a chance to achieve education, success and better living condition.

     D. Because their children may help to combine their links to local tradition with access to wider world culture.

Câu 38. What does the word “this” in the first paragraph refer to?

     A. the more reasonable option                       B. the place where children can use bilingualism

     C. the opportunity to achieve prosperity      D. the promotion of bilingualism

Câu 39. The word “constraints” in the second language is closest in meaning to ___________.

     A. investments           B. restrictions             C. crises                       D. depressions

Câu 40. What can be inferred from the sentence “their government’s position should be one of benign neglect” in paragraph 2?

     A. People who are not members of the government will be allowed to speak their local languages.

     B. It’s better to allow these minority languages to die naturally by neglecting them.

     C. The government does not appreciate the importance of minority languages.

     D. The local people will be neglected if they use their ancestors’ languages.

Câu 41. What is the influence of the shortage of minority language resources on many PhD students mentioned in paragraph 3?

     A. These students are unable to persuade people to use the language they are learning.

     B. Their qualified research is unlikely to complete.

     C. They will have many difficulties in understanding these languages.

     D. They have to become interpreters and translators of these languages themselves.

Câu 42. The word “facets” in the last paragraph could be best replaced by _____________.

     A. aspects                    B. problems                C. procedures             D. products

Câu 43. Which statement is NOT true according to the passage?

     A. Local languages can’t unite and create as much wealth as national languages.

     B. State education is obligatory to ensure young people to speak and work in their regional languages.

     C. Lack of language skills causes a negative effect on the quality of PhD students’ research.

     D. Each citizen has their right to decide whether they want to speak a minority language or not.

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Câu 44. "Please don't leave until I come back", Sarah said.

     A. Sarah suggested not leaving until she comes back.

     B. Sarah asked us to leave until she came back.

     C. Sarah told us not to leave until she came back.

     D. Sarah offered to leave until she came back.

Câu 45. The weather has been terrible recently. I am very depressed now.

     A. If the weather had not been terrible lately, I wouldn't be so depressed now.

     B. If the weather hasn't been terrible recently, I won't be so depressed now.

     C. If the weather hadn't been terrible recently, I wouldn't have been so depressed now.

     D. If the weather had been more terrible recently, I would be depressed now.

Câu 46. I eat a lot. I cannot keep fit.

     A. I eat more and more and become fitter and fitter.

     B. The less I eat, the fitter I become.

     C. The more I eat, the less fit I become.

     D. I become fit not only because I eat a lot.

Mark the letter A, B, C or D to indicate the option that best completes following exchanges.

Câu 47. - “I like to work part-time for a non-profit organization this summer.”

- “_____________________.”

     A. Me too. I'm thinking of applying for 'Hope'.                                B. I do, but I don't have enough time for studying.

     C. That's great. You have been coming of age.                                 D. Is that all? How about using time wisely?

Câu 48. - Phúc: “I am offered the job at Vietravel.”

- Thomas: “_______________.”

     A. Good Heavens!                                           B. Congratulations!

     C. Good luck!                                                   D. Never mind, better luck next time!

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions.

Câu 49. We came in the room. Our boss was sitting in the front desk.

     A. We came in the room, our boss was sitting in the front desk.

     B. When we came in the room, our boss had been sitting in the front desk.

     C. When we came in the room, in the front desk was sitting our boss.

     D. Hardly had we come in the room when our boss sat in the front desk.

Câu 50. Sara's classmates said that she littered on the school yard. She denied it.

     A. Sara denied having littered on the school yard.

     B. Sara denied her friends' littering on the school yard.

     C. Having littered on the school yard, Sara's classmates denied it.

     D. As Sara denied it, her classmates said that she littered on the school yard.

2. Đáp án đề thi thử tốt nghiệp THPT môn Anh 2020 số 5

1 A    2 D    3 A    4 C    5 B    6 C    7 B    8 A    9 A    10 A

11 B    12 C    13 C    14 B    15 C    16 C    17 A    18 A    19 C    20 A

21 A    22 B    23 B    24 A    25 A    26 A    27 B    28 D    29 C    30 D

31 A    32 D    33 C    34 B    35 B    36 A    37 C    38 D    39 B    40 B

41 C    42 A    43 B    44 C    45 A    46 C    47 A    48 B    49 C    50 A

Bấm ngay vào đường dẫn để tải về các bộ đề thi thử môn Anh 2020 giúp ôn thi tốt nghiệp, thi THPT quốc gia hiệu quả nhất:

Trên đây là tổng hợp các đề thi thử THPT quốc gia môn Anh năm 2020 có nội dung bám sát đề chính thức của Bộ giáo dục được chúng tôi sưu tầm, chọn lọc và giới thiệu đầy đủ đến các bạn.

Ngoài ra, các bạn có thể tham khảo thêm các bộ đề ôn thi môn Anh cấp 3 khác tại chuyên trang của chúng tôi.

Chia sẻ bởi:Tran Hoai

CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM

Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội

Fanpage:

Tailieu.com
DMCA.com Protection Status
All content Copyright © 2020 Tailieu.com