Logo

Đề thi thử vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm - Đề số 2 (Có đáp án)

Đề thi thử vào 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2020-2021 (Đề số 2) có lời giải chi tiết, được chúng tôi cập nhật mới nhất từ hệ thống kho đề thi, đề kiểm tra tuyển sinh lớp 10. Hỗ trợ học sinh ôn luyện hiệu quả
65

Chúng tôi sưu tầm và giới thiệu các em tài liệu đề thi thử tuyển sinh vào lớp 10 môn Tiếng Anh Hà Nội năm 2020-2021 (Đề số 2) có lời giải đi kèm, từ hệ thống kho đề thi tuyển sinh vào lớp 10 trên cả nước. Nhằm giúp các em ôn tập, rèn luyện giải các dạng đề thi khác nhau để chuẩn bị tốt cho kì thi chuyển cấp quan trọng của các em học sinh lớp 9.

1. Đề thi thử tuyển sinh lớp 10 Tiếng Anh Hà Nội 2020 - Đề số 2

1.1. Multiple choice (8.0 points)

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. A. garnishes

B. preserves

C. relaxes

D. notices

2. A. ancient

B. staple

C. occasion

D. afford

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3. A. starter

B. open

C. punctual

D. comprise

4. A. accessible

B. simplicity

C. stimulating

D. efficiency

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5. At first life was difficult for me because of I didn’t understand English.

A. At first                 B. difficult

C. because of               D. understand

6. Copper comes from seven types of ores that also contain the other materials.

A. types                    B. ores

C. also contain             D. the other

7. Silicon chips contain thousands of circuits in an area as smaller than a fingernail.

A. thousands                B. circuits

C. as smaller               D. a fingernail

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

8. He rarely forgets to do his homework, _______?

A. doesn’t he          B. is he

C. does he             D. isn’t he

9. You need to keep milk cold. Put it in the_______.

A. cupboard           B. basin

C. Fridge             D. freezer

10. My brother is eleven. He is still a/ an_______.

A. child               B. Teenager

C. adult                D. infant

11. Ona clear night, the moon_______so bright that you can see your shadow.

A. shines            B. is

C. Seems             D. pours

12. Tom_______a lot of presents on his birthday.

A. gave                      B. was giving

C. was given                 D. was been given

13. You look terrific today! That color really_______you!

A. wears          B. matches

C. Fits           D. suits

14. The _______of the experiments proved to be very informative.

A. consequences          B. solutions

C. effects               D. results

15. Children should be_______to realize their full potential.

A. encouraging             B. courageous

C. encouraged              D. discouraged

16. The food was so hot _______.

A. that it burned my tongue              B. for it to burn my tongue

C. and then it burned my tongue          D. to have burned my tongue

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17. - “Well done! That’s a very nice picture!”

- “_______”

A. Thanks. It’s nice of you to say so.     B. Wow. What’s a nice compliment!

C. Yes. I think so too.                    D. Right. I’ve painted a nice picture.

18. - “Must I finish my homework now?”

- “_______”

A. Yes, you may.                 B. Yes, you need.

C. No. you can’t.                D. No, you needn’t.

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. The graduation is sad because the time we studied together has come to an end.

A. succeeded           B. begun

C. finished            D. changed

20. Under the major’s able leadership, the soldiers found safety.

A. guidance            B. intensity

C. flagship            D. ability

Mark the letter A, B, c, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. If you follow these simple rules, not only will you save money, but also the environment will be cleaner.

A. earn           B. count

C. waste          D. replace

22. Animal communication is not a straightforward subject. It’s complicated because animals communicate differently with each other.

A. impossible to express         B. difficult to understand

C. easy to interpret             D. interesting to study

Read the following passage and mark the letter A, B, c, or D to indicate the correct word that best fits each of the numbered blanks.

The Atacama Desert is situated in South America. It is found near (23) _______thirtieth parallel south of the equator. (24) _______, the Sahara and the Rub’al-Khali deserts of northern Africa and nearby Saudi Arabia are 30° north of the equator. (25) _______the Kalahari Desert of Southern Africa is about 30° south of it. The Gobi Desert of central Asia (26) _______a little farther than 30° north, at about 45°, while the Great Sandy and Gibson deserts of Australia fall back into the pattern, lying 30° south of the equator. This pattern is no (27) _______. All the hot deserts are found about the same distance north or south of the equator.

23. A. a          B. the

C. this           D. that

24. A. Equally           B. Consequently

C. Similarly             D. Differently

25. A. where       B. whereas

C. though           D. when

26. A. lies         B. stays

C.locates            D.stands

27. A. chance           B. accident

C. opportunity          D. coincidence

Read the following passage and mark the letter A, B, c, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

The bee, like the ant. is a social insect. Bees live in groups in a hive, and every bee does certain work that helps the other members of the group. In a beehive, there are three kinds of bees: the queen bee, the drones, and the workers. The worker bees go from flower to flower collecting nectar, or juice, which is composed mostly of sugar mixed with water. Bees draw this nectar into the honey sacks of their bodies, and enzymes in their bodies turn the nectar into honey. This newly made honey flows slowly from the underside of the bees and is stored in cells in the hive to be used as food during the winter months. Some people are in the honey business and keep hundreds of hives. Beekeepers remove honey from the hives and pack it in bottles or jars. Honey usually appears as a clear golden-colored liquid, but this depends on the kind of flower from which the bees have taken the nectar.

28. Bees are called social insects because they _______.

A. live in groups             B. live near people

C. need beekeepers            D. work hard

29. What do bees do with nectar?

A. Change it into sugar               B. Convert it into honey.

C. Give it to the queen bee.          D. Use it to build their hives.

30. From the passage, we know that honey is sold in_______.

A. beehives                  B. golden-colored packs

C. honey sacks               D. bottles or jars

31. The underlined Word “which” in the last sentence refers to_______

A. honey                 B. golden-colored liquid

C. kind of flower        D. nectar

32. The color of honey in its final stage depends on the _______.

A. type of flower from which the nectar Was taken

B. amount of sugar the beekeepers give the bees

C. quantity of water available to the bees

D. season in which the nectar was collected

1.2. Writing (2.0 points)

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

33. My written English is better than my spoken English.

I am__________________.

34. You won’t get into university without passing your exam.

Unless_________________.

35. Because of his hard work, he made a success of his business.

He worked so_____________.

36. I found the film rather boring.

I was __________________.

Write new sentences as similar as possible in meaning to the original sentences, using the given words in brackets. Do not change the given words in any way.

37. There are quite a few things I would like to invent! (number)

___________________

38. Some chimpanzees use sign language to talk to people, (communicate)

___________________

39. In the city there are more places to go. They stay open later, (and ... too)

___________________

40. Uncle Tom used to smoke. He seems to be in good health, (although)

___________________

2. Đáp án đề thi thử Tiếng Anh vào lớp 10 Hà Nội - Đề số 2

2.1. Multiple choice (8.0 points)

1-B    2-D   3-D    4-C   5-C   6-D   7-C   8-C   9-C   10-A

11-A   12-C  13-D   14-D  15-C  16-A  17-A  18-D  19-C  20-0A

21-C   22-B  23-B   24-C  25-B  26-A  27-D  28-A  29-B  30-D

31-C   32-A

2.2. Writing (2.0 points)

33. I am better at writing English than speaking it.

34. Unless you pass your exam, you won't get into university.

35. He worked so hard that he made a success of his business.

36. I was rather bored with the film.

37. There are a number of things that I would like to invent.

38. Some chimpanzees communicate with people through sign language/ using sign language./

Some chimpanzees use sign language to communicate with people.

39. In the city there are more places to go, and they stay open later too.

40. Although Uncle Tom used to smoke, he seems to be in good health./

Uncle Tom seems to be in good health although he used to smoke.

→ Link tải miễn phí đề thi thử vào lớp 10 Tiếng Anh Hà Nội 2020 - Đề số 2:

Ngoài nội dung trên, các em xem và tham khảo thêm các môn học khác được chia theo từng khối lớp tại chuyên trang của chúng tôi.

Chia sẻ bởi:Trang Trang

CÔNG TY CỔ PHẦN TRUYỀN THÔNG HDC VIỆT NAM

Tầng 3, toà nhà S3, Vinhomes Skylake, đường Phạm Hùng, quận Nam Từ Liêm, Hà Nội

Fanpage:

Tailieu.com
DMCA.com Protection Status
All content Copyright © 2020 Tailieu.com